Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Geyve’ye kurulması planlanan çimento fabrikasının kurulmayacağı kararını memnuniyetle karşıladıklarını, konuya müdahil olan heyetten, ilçedeki taş ocaklarının faaliyetlerinin durdurulması noktasında destek vermelerini istediklerini söyledi. Başkan Keser yazılı açıklamasında, “Komşu ilçemiz Geyve’ye kurulması düşünülen çimento fabrikasının yapımının, ilgili bakanlık tarafından iptal edildi. Konuyla ilgili birçok kimsenin olaya müdahil olduğu Geyve’den ve Sakarya’dan siyasetçi ve bürokrat ile Ankara’dan üst düzey siyasetçilerin ve bürokratların çevreye ve doğaya zarar verecek böylesi bir fabrikanın Geyve’deki hayatı ve doğal yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği kanaatiyle çimento fabrika yapımının iptal edilmesinin doğru olacağına karar vermişlerdir. Haber komşu ilçemiz Geyve kadar, bizleri de hayli memnun etmiş ve umutlandırmıştır.

EN DOĞRU KARAR
Çimento fabrikasının iptali için bir araya gelen ve ortak duruş sergilen heyet, gerçekten bölgemiz adına doğru karar vermişlerdir. Kendilerini yürekten kutluyor ve destekliyorum. Evet;  bu işler için uygun bozkır alanlar varken, verimli ovaların, orman ve bitki örtüsünün olduğu alanların bu tür sözde yatırımlar için heba edilmesini de doğru bulmadığımı ve bu bölgelere yapılacak en büyük kötülük olduğunu düşünüyorum.

TAŞ OCAĞI ÇAĞRISI
Başkan Keser, “Bizlerin kesinlikle karşı olduğu Geyve’ye Çimento Fabrikası’nın iptali sağlayan, konuya Sakarya’dan ve Ankara’dan müdahil olan, üst düzet siyaset ve bürokrat erbabının aynı şekilde ve aynı hassasiyet ve duruşla ilçemiz Pamukova’da tarımı mahveden, etrafa yaydığı zehirli toz ve kaya parçacıklarıyla meyve ve sebzelere ciddi manada zarar veren, zeytinden, şeftaliye, üzümden ayvaya kadar bir çok üründe kaliteyi düşüren, ağaçları kurutan, akciğer hastalıklarına, astım ve bronşite sebebiyet veren, doğaya ve çevreye müthiş derecede zararı dokunan, her patlatmada vatandaşımıza korku ve panik atak nöbetleri geçirten, ilçemiz Karapınar Mahallesinde konuşlu, yerleşim yerlerimizin hemen bitişiğinde ve dibinde yer alan taş ocaklarının faaliyetinin durdurulması noktasında da bizlere gerekli desteği vermelerini bekliyoruz” dedi.

GÖREVE DAVET
Başkan Keser, “Pamukova halkının topyekûn karşı olduğu, ilçemizdeki doğal yaşamı ve insan hayatını olumsuz yönde etkileyen taş ocaklarıyla alakalı bir kez daha üst düzey siyasilerimizi ve bürokratlarımızı göreve davet ediyorum. Sakarya’nın tüm ilçeleri aynı güzellikte ve aynı değerdedir. Herkesin bu bakış açısıyla olaya eğilmesini, Geyve’de dönülen yanlıştan, Pamukova’da da dönülmesini bekliyor ve istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi