2017–2018 adli yıl açılış töreninde konuşan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan çok sert ifadelerle açıklamada bulundu. Sakarya Barosu olarak her zaman hukuktan, adaletten ve demokrasiden yana taraf olduklarını yenileyen Başkan Kazan “Tarihe not düşerek ve tekrar ederek hukuk dedik, adalet dedik, savunma hakkı dedik, tüm işlev ve kurumlarıyla demokrasi dedik, kuvvetler ayrılığı dedik. Ancak ‘Hukuk’ dedikçe kanunsuzluğa, demokrasi dedikçe tek adam yönetimine mahkûm edildik.” dedi.

YÜKSEK YARGIÇLAR
“Hakim ve savcı güvencesi sağlanmalı dedikçe önünü iliklemek için cüppesinde düğme arayan yüksek yargıçlar ve nihayet saygı ve selamı, gücün karşısında iki büklüm eğilmek ile birbirine karıştıran ve gözündeki bağı çıkaran yüksek başkanlar gördük” ifadelerini kullanan Başkan Kazan güçler ayrılığı ilkesinin önemine vurgu yaptı. Kazan, hukukun üzerindeki siyasi baskı havasının kaldırılması ve bir an önce hakim, savcı güvencesinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

“DERS ÇIKARIN”
Başkan Kazan, 15 Temmuz darbe girişimi felaketinden ders çıkarılması gerektiğine vurgu yaparak, “Ülke olarak yegâne ortak değerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve inkılâplarına çok daha sıkı sarılmamız gereken bu süreçte “Atatürkçülük ve İnkılapları” derslerin ilköğretim müfredatından kaldırılmış olması, gençlerimize ve çocuklarımıza unutturulmaya çalışılması, geleceğimiz için büyük bir talihsizlik ve ihanet olacaktır” dedi.

“ANKARA’DAN BİR HAYIR ELİ”
Sakarya Barosu olarak şehrin sorunlarına da duyarsız kalmadıklarını belirten Başkan Kazan adliye binası ve çürümeye terk edilen Bölge Adliyesi Mahkemesi konusuna da değindi.  Özellikle hukukçu milletvekillerinin bu hususta sorumluluk almadıklarını ve arada gündemi geçiştiren konuşmalarla ‘ipe un serdiklerini’ iddia eden Başkan Kazan “Umalım ki Ankara’dan birileri bir hayır eli uzatsın ve bölge mahkememizi faaliyete geçirsin” diyerek ifade etti.

BAYRAMLAŞMA
Törenin ardından adliye binası içinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan avukatlar, hakim, savcı ve adliye personeli ile bayramlaştı. Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun’un da katıldığı bayramlaşma töreninde bir araya gelen hakim savcı ve avukatlar bir süre sohbet etme imkanı buldular.
Sapanca Gölü’nün doldurulması ile ilgili de açıklama yapan Başkan Kazan İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Yetkilileri hakkında soruşturma izninin verildiğini ve sürecin takipçisi olacakları bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi