Başkan Isır, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Sözleriyle başladığı açıklamasında; basının, demokrasinin temel unsurlarından birinin de özgür basın olduğunu söyledi.
Başkan Isır açıklamasında şu açıklamalara ver verdi; “Demokrasinin temel unsurlarından biri de hiç şüphe yoktur ki, özgür bir basının var oluşudur. Bu bağlamda demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi, çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır.
Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, teknolojik gelişmeler doğrultusunda sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün arttırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.
İlimizin tanıtılmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine de önemli katkılar sağlayan yerel basın çalışanlarının bugüne kadar gösterdikleri gayreti yürekten kutluyoruz, bundan sonrada tüm gazetecilerimize başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütüm adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz.”

Editör: Haber Merkezi