CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yazılı açılamada bulundu. Isır, “İlimizi ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan öğrencilerimizin, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak, ülkemizin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, bu değerleri koruyan, gözeten ailesini ve vatanını seven, daima yüceltmeye çalışan yurttaşlar olarak öğrenim görmesi en büyük arzumuzdur.”

İNSANİ DEĞERLER
“Her şey gelişmekte ve değişmektedir. Eğitim sistemleri ve yöntemleri değişir, bilim değişir, teknikler değişir, teknoloji değişir ve gelişir; ama değişmeyen bir şey vardır; o da insani değerlerdir. Bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Fakat her dönem sistem değişmez, her eğitim ve öğretim yeni yılında müfredat değişmez. Her yıl sınav sistemi değişmez. Eğitim yılı sonunda nasıl bir sınav sistemi olacak diye öğrenime başlanmaz.
Bunların neticesinde birçok Öğrencimiz istedikleri okullara yerleştirilememiş ve açıkta kalmıştır. Velilerimiz çaresizdir, Öğrencilerimiz istemedikleri Okullarda Öğrenim yaşamını sürdürmeye mecbur bırakılmıştır.”

DEPREM KORKUSU
İl Başkanı ısır, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Örgütümüzün ve Milletvekilimiz Engin Özkoç’un 2 yıldır gündemde tutmaya çalıştığı 21 okulumuzun durumu hakkında hiçbir gelişme olmamıştır. Devletimize emanet ettiğimiz evlatlarımızın deprem korkusuyla öğrenim görmeleri bizleri üzmektedir.”

ÖĞRETMEN AÇIĞI
“Öğretmenlerimizin ve Okul idarecilerimizin üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yaptıklarına inancımız tamdır. Fakat bu yıl da birçok okulumuzda öğretmen açığı olmasına rağmen, birçok öğretmen adayımızın da boşta olmasına rağmen, atanmamışlardır. Yine sözleşmeli öğretmen kadroları ile günü kurtarmaya çalışmak yanlıştır.”

BAŞARI DİLEDİ
Asır; “Eğitimde sorunlarının yaşanmaması ve geleceğimiz olan evlatlarımızın en iyi şekilde öğrenim görmesi için tüm kurumların, velililerimizin, öğrencilerimizin görüşleri her daim alınarak çözümler üretilmesi arzulamaktayız. Yeni eğitim ve öğretim dönemi öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için başarılarla dolu bir yıl olmasını dilerim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi