Şehrin merakla beklediği, Adapazarı şehir merkezinin tam kalbinde, içerisinde; Belediye Binası, Vergi Dairesi, ticari alanlar ve meydanın bulunduğu noktada gerçekleştirilecek tarihi dönüşüm çalışması, Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanda Başkan Mutlu Işıksu tarafından ayrıntılarıyla açıklanmıştı. Lansman anında ve sonrasında projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Işıksu, bu birlikteliğin ve heyecanın artarak devam edeceğine olan inancını paylaştı.

IŞIKSU: MÜTEŞEKKİRİZ

Adapazarı’nın tarihten günümüze ev sahipliği yaptığı tüm başarılara neden olan heyecanı şimdi yeniden tüm şehir hep birlikte paylaştıklarını vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu, “Çok sevdiğimiz Adapazarı’mızın tarihteki başarılarına bir yenisini daha eklemek için, çok iyi bir örnek daha ortaya koymak için büyük bir gayret ve özveriyle yola çıktık. Süreç boyunca, Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, Milletvekillerimiz; Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu ve Kenan Sofuoğlu, Valimiz Çetin Oktay Kaldırım, Cumhur İttifakı İl ve İlçe Başkanlarımız, parti teşkilatlarımız ve tabii ki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Ada Hayat projemize tam destek verdiler, kendilerine müteşekkiriz.” diye konuştu.

GURURLUYUZ, MUTLUYUZ

Kadim bir geçmişe sahip, örnek başarılara imza atmış Adapazarı için tarihi bir başlangıcın eşiğinde olduklarını belirten Başkan Mutlu Işıksu, “Kendi kimliğimizi ve kendi kültürümüzü canlandıran bir Adapazarı anlayışıyla çıktığımız yolda, Adapazarı’nda Hayat Var parolasıyla çok nitelikli bir projeye imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ada Hayat, şehrin kuruluşuna işaret ederken, sosyal ve kültürel yaşama vurgu yapıyor, tarihten gelen ticari misyonumuzun devamlılığını esas alıyor. Şehrin kalbinde başlatacağımız bu yenileme ve dönüşüm çalışmasının, örnek bir proje olarak artık şehrimizde yeni bir kimlik inşa edeceğine inanıyoruz. Kentsel dönüşümde bir çekirdek niteliği taşıyan Ada Hayat ile tüm güzellikler inşaallah şehre dalga dalga yayılacak ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” şeklinde konuştu.

YOĞUN TEVECCÜHE TEŞEKKÜR

Projeyi gören herkesten çok yüksek bir teveccüh gördüklerini paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Projeye ilk karar verdiğimizden günümüze kadar geçen bir yılı aşkın sürede her aşamada istişarelerimiz oldu. Çok yoğun çalıştık. Mesai arkadaşlarıma, projemizin mimarı hemşehrimiz Ömer Yılmazer’e çok teşekkür ediyorum. Düşünceden mimari projeye kadar da istişare ettiğimiz tüm kesimlerden sürekli destek aldık ve teveccüh gördük. Şükürler olsun ki projemizi izleyen, projenin ayrıntılarını anlattığımız herkes, heyecanla bizlere destek verdi. Projenin hayat bulacağı alanda hak sahipleri ile arsa payı açısından yüzde 92’lik bir mutabakata ulaştık. Tanıtım toplantımıza gösterilen yoğun ilgi, toplantı anında ve sonrasında duasını ve desteğini paylaşan kıymetli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehrin tüm yöneticilerinin ve kıymetli hemşehrilerimizin teveccüh ve desteği olmazsa olmazımızdı. Heyecanlıyız, gururluyuz, hep birlikte başarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi