Mesajında yerel yönetimlerin ilk adımı olan muhtarların, mahallesindeki vatandaşların devlet kurumları ile olan ilişkilerinde aktif bir rol alarak, sevgi, saygı, fedakarlık ve hoş görü ile önemli bir görev yürüttüklerini dile getirdi.

Muhtarların devletin en ücra köşesine uzanan eller olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, mesajında şunları aktardı: Sultan 2. Mahmut döneminde 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, zaman içerisinde de bugünkü halini almıştır. Muhtarlarımıza verilen önemin göstergesi olarak yine muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılından itibaren 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak ilan etmiştir.

MUHTARLAR EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ
24 saat görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımız ile bire bir en yakın görüşme ve sorunlarını tespit etme imkanlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de görmektedirler. Ferizli Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak hareket ediyoruz. Yine aynı şekilde muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten başta 24 mahallemizin kıymetli muhtarları olmak üzere tüm muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi