17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde deprem gerçeğinin bir an bile unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gündoğdu, mesajında şunları kaydetti:

“Sadece ilimizi değil tüm Marmara'yı etkileyen Marmara Depremi, 22 yıl önce meydana gelen ve Aziz Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 17 Ağustos Marmara Depremi’nde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on birlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen zaman, ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Bu noktada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, olası depremlere karşı dayanıklı konutların yapılması, depreme karşı bilinçlendirmenin sağlanması kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

DEPREME KARŞI HER ÖNLEMİ ALMAYA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

17 Ağustos Depremi’nin 22. seneyi devriyesinde geriye doğru baktığımızda şehrimizin geldiği nokta takdire şayandır. Bulunduğumuz coğrafya gereği deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olmamız kaçınılmaz bir gerçektir. Biz de bütün çalışmalarımızı bu bilinçle hayata geçiriyoruz. Ferizli Belediyesi olarak, deprem ve diğer felaketlerde mal ve can kaybının yaşanmaması için yasal mevzuatların bizlere verdiği tüm yetkileri uygulamakta kararlıyız. Depremin değil, alınmayan önlemlerin büyük acılar yaşattığı ortadadır. Yaşanabilecek büyük felaketlerden can ve mal kaybı yaşanmadan kurtulabilmek için herkese görev düşmektedir. Bu anlamda, Ferizli Belediyesi olarak deprem değil tedbirsizlik öldürür anlayışıyla depreme karşı gereken her önlemi almaya kararlılıkla devam edeceğiz. Depreme dayanıklı yapılar ve yerleşim alanlarının oluşturulması, kaçak yapıların önlenmesi konusunda tüm hassasiyetimizi gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz.

Acısını dün gibi hatırladığımız 17 Ağustos 1999 Depremi'nde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor; geride kalanlara sabırlar diliyorum. Allah milletimize böyle büyük acıları bir daha yaşatmasın.”

RAHMETLE ANIYORUZ

"17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız ve hepimizin yüreğini yakan Büyük Marmara depreminin 22. yılında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz."
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
Hiçbir zaman unutmayacağımız bu felaketin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için tedbiri elden bırakmayacağız.

Editör: Haber Merkezi