Özellikle meslek liselerini tercih edecek olan lise çağındaki öğrencilere SATSO işbirliği ile kurulan lise ve bölümleri tercih etmelerinin kendileri için avantaj sağlayacağını vurgulayan Başkan Altuğ, nitelikli istihdam hedefi ile yola çıkılan bu bölümleri tercih edecek olan öğrencilerin okul sonrasında iş problemi yaşamayacaklarının da altını çizdi.
TELAŞLI BİR SÜREÇ
Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi: “2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla bu sınava giren binlerce çocuğumuzun tercih süreçleri başladı. Öncelikle tüm öğrencilerimizin aldıkları sınav sonuçlarının hedefledikleri gibi olmasını ve emeklerinin karşılıklarını almalarını temenni ediyoruz. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte başta öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere aynı zamanda aileleri de çocuklarının geleceği için telaşlı bir karar verme sürecine girdi. 
Gençlerimizin parlak bir geleceğe sahip olmalarını sağlamak başta devletimiz olmak üzere hepimizin en öncelikli sorumluluklarından biridir. Bizler de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya’ya yönelik sorumluluğumuzun daima bilincinde çalışmalar gerçekleştirerek bu şehrin aydınlık geleceğine nitelik kazandırmak için projeler yürütüyoruz. 

----


MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ LİSESİ VE PLASTİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Bu bağlamda yeni eğitim ve öğretim yılı için meslek lisesi tercihinde bulunacak öğrencilerimize Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan tematik lise olarak yer alan SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmelerini tavsiye ederiz. 
Ayrıca, Kauçuk ve Plastik İmalatçılarının temsil edildiği 32. Meslek Komitemizin talebi ve Odamızın girişimleriyle, Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Plastik Teknolojisi bölümü de nitelikli istihdam ihtiyacına yönelik mesleki anlamda gelecek vaad eden bölümlerden biridir.  
Bu bölümü tercih edenler öğrenim sürecinde de fabrikalarda staj imkanına sahip olacak. Mezun olduktan sonra da asla iş bulma problemi yaşamadan üyemiz firmalarda nitelik kazanmış bir şekilde işbaşı yapabilecek.
İŞ MAKİNELERİ DALI DA ÖĞRENCİ TERCİHLERİNE AÇIK
Aynı zamanda Odamız bünyesinde İnşaat, Maden Ocakları ve Mermer sektörünün temsil edildiği 2. Meslek Komitesi ile Kooperatif, Enerji Altyapı ve Hafriyat sektörünü temsil eden 17. Meslek Komitelerinin girişimi ile Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında İş Makineleri Dalı da öğrenci tercihlerine açıldı. 9’uncu sınıfa başlayacak ve meslek lisesi tercih edecek öğrenciler alan seçimlerinde İş Makinesi Dalı’nı tercih edebilecekler. 
Sakarya olarak; nitelikli ve tecrübeli gençlerin şehri olma arzumuz, yine gençlerimizin azmi ile kararlılığı sayesinde olacaktır. Sakarya genç iş gücü potansiyeli sayesinde yatırımcılar tarafından akla ilk gelecek üretim üssü olacaktır. Sanayicinin nitelikli eleman bulmakta sorun yaşamadığı ve gençlerinin de işsizlik problemi yaşamadığı bir il haline gelecektir. SATSO olarak bizler gençlerimizin sağlam bir geleceğe sahip olması ve bu şehrin daha da gelişmesi amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi