Başkan Altuğ, açıklamasında şunları dile getirdi: “Evrensel insan haklarının vazgeçilmez bir parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda yapılan çalışmaların simgesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını kutlayan küresel bir gündür. Günümüzde gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri de kadının bulunduğu toplumdaki özgürlüğü, saygınlığı ve yönetimdeki yeri ile belirlenmektedir.

Kadınlarımızın, siyasal, sosyal ve ekonomik haklarını elde edebilme girişimleri daha hiçbir ülkede sonuç vermemişken Türkiye, kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden biri olmuştur.

Kadınlarımız dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almıştır. Her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru ve gelecek nesillerin mimarlarıdırlar.

KADIN İSTİHDAMI ARTIRMA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

“Her zaman el üstünde tuttuğumuz, yapabilecekleriyle ülkemizin ve tüm dünyanın kaderini değiştirme gücünü kendilerinde bulduğumuz kadınlarımız için başlattığımız yeni bir çalışmanın da müjdesini vermek istiyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” 2019 sonuçlarına göre ülkemizin bu konuda en çok çalışma göstermesi gereken alanın “Kadınların Üretim Faaliyetlerine Katılımı” olarak çıktı.

Bu bağlamda böylesine anlamlı bir günde, Kadın Girişimciler Kurulumuz ve Sakarya İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde ilimizde kadın istihdamının artırılması amacıyla “Kadın İstihdamı Artırma İşbirliği Protokolü”nü hayata geçiriyoruz.

Üreten şehir Sakarya, kadınlarımızın emeği, istihdama katılmaları ve ekonomiye katkı vermeleri bakımından daha iyi yerlere gelecektir. Siyasi, sosyal ve ekonomik hayata giderek daha çok katılan Türk kadınları böylece ülkenin aydınlık geleceğinin şekillenmesine de katkı sağlayacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta Sakaryalı kadınlarımız olmak üzere tüm Türk ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi