AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Zafer Haftası dolayısı ile yayınladığı mesajda şunları söyledi. “Tarihimizin dönüm noktalarında biri olan 26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapıları Sultan Alparslan ve şanlı ordusu sayesinde Türklere açılmıştır.  Bu zaferden 851 yıl sonra, yine 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos 1922’de sona eren Büyük Taarruz sonucunda ulaşılan zafer ile Anadolu’nun ‘’Türk Vatanı ’’olduğu bir kez daha tescillenmiştir.

BÜYÜK TAARRUZ
“Büyük Taarruz’da milletimiz birlik beraberliğini,  tüm Dünya’ya bir kez daha göstermiştir.  2023 hedeflerimize kararlılıkla yürüdüğümüz bu günlerde Türk milleti olarak bağımsızlığımıza vatanımıza bayrağımıza olan düşkünlüğümüzü 95 yıl önce Kurtuluş Savaşında gösterdiğimiz gibi , 15 Temmuz darbe girişiminde de tüm dünyaya gösterdik. Vatanımız üzerinde hain planlar yapanların, planlarını 95 yıl önce Kurtuluş Savaşında olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminde de milletimizin feraseti sayesinde bozduk.”

HERKESE YARDIM ELİ
“Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünden hareketle ülke olarak millet olarak her zaman mazlumların ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk. Ülke olarak, Afrika’daki, Somali’deki, Asya’daki yardıma muhtaç olan herkese yardım elimizi uzattık.  Ülkemizin kuruluşu ve bugünlere gelmesinde halkımıza önderlik eden ecdadımız ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Dünya üzerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ederek, halkımızın ‘30 Ağustos Zafer Bayramını ve zafer haftasını kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi