Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve mesleki kuruluşların başkanlarının bir araya gelerek Sakarya’nın öncelikleri, sorunları, çözüm önerileri ile ilgili detaylı bilgilerin, büyükşehir belediye başkan adaylarına aktarıldığı toplantı SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

MESLEK ODALARI
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Gürpınar, Adapazarı Ziraat Odası’ndan temsilci Murat Sarı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Cengiz Alkın, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem , sonraki toplantıya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Tabipler Odası, Şehir Plancıları Odası başkanlarının da katılımıyla; İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Sakarya Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Adayı Cihan Kolip, Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Karabaş, DSP Büyükşehir Adayı Necati Eker’e hazırlanan rapor sunuldu.

ADAYLARA SUNUM
Rapor İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Adayı Cihan Kolip, Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Karabaş ve DSP Büyükşehir Adayı Necati Eker’e sunuldu.
Meslek kuruluşları ile yapılan şehrin sorunlarına yönelik istişare toplantıları üç oturum ile gerçekleşirken, ilk oturumda Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Ekrem Yüce’ye sunum yapıldı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, “Çok önemli bir ulaşım ağının ortasında yer alan Sakarya, bir cazibe merkezi. Ancak ilimiz için hala kent kimliğinden söz edilememektedir. Kent olarak hızla çözülmesi gereken sorunlarımız var. Bu farkındalığı güçlü bir birliktelikle sinerjiye çevirmenin gayretindeyiz. Bu raporu hazırlamaktaki amacımız; hiçbir kişi, kurum ve kuruluşu rencide etmeden, tek sevdamız ve ortak yaşam alanımız olan Sakarya’nın daha yaşanabilir bir şehir olmasına katkı sunmaktır. Dile getirdiğimiz hususların takipçisi olmakta da kararlıyız.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Raporun sunumunun ardından konuşan Başkan Adayı Yüce, “Sakarya’yı anlattığınız bir fotoğraf çekmişsiniz. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.
Toplantının ikinci oturumunda İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır; İstişare anlayışı ile hareket edeceğiz. Çok emek verilmiş bir çalışma, çok teşekkür ederiz.” Diye konuştu
Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Adayı Cihan Kolip ise “Şehrin ortak değerlerine birlikte sahip çıkacağız. Şehrin sorunlarına yönelik istişare toplantısı için teşekkür ederim” dedi.
DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Eker, “Adaylara bir nevi rehberlik etmenizden dolayı mutluluk duyduk.” diyerek çalışmada emeği geçen kurumlara teşekkür etti.
Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Karabaş ise güzel bir örnek olacağına dile getirerek “İş dünyası, üniversitelerle ortak çalışmalar yapılırsa güzel hizmetler olur” diye konuştu.

RAPORDA NELER VAR?
Sakarya’nın bir stratejik planı olmalı, deprem gerçeği unutulmamalı, kentsel dönüşüme ihtiyacımız var, ulaşım sorunlarına modern ve gerçekçi çözümler üretilmeli, sosyal - kültürel hayatı, çeşitlendirmeli ve geliştirmeliyiz, ticari - sınai hayatı geliştirecek projeler üretmeliyiz, uzun vadeli ve kat-i imar planları yapılmalı, altyapı ve çevre yatırımlarına önem verilmeli, modern tarım uygulamaları hayata geçirilmeli, verimli topraklarımızı korumalıyız, turizm potansiyelimizden yeterince faydalanamıyoruz, eğitim çıtamızı çok daha yukarılara taşımalıyız, hemşehrilerimiz tedavi için il dışına gitmemeli, spor şehrimizin yaşam biçimi olmalı, Sakarya müstakil adliye binası sorunu çözülmeli, e- belediyecilik hizmetleri yaygınlaştırılmalı, ilimizde mültecilerin sayıları ve sorunları artıyor, belediye gelirlerini artırıcı çalışmalar yapılmalı, yarım kalmış projeler ve kamu yatırımları hızla tamamlanmalı.

Editör: Haber Merkezi