Ülke genelinde olduğu gibi, Sakaryalılar da yerel yöneticilerini seçmek üzere yarın sandık başına gidecek. 31 Mart yerel seçimlerine bir gün kala Yeni Sakarya Gazetesi, heyecanı an be an artan sokağın nabzını tuttu. Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için yarın sandık başına gidecek.

RAYLI SİSTEM
“Belediye başkan adaylarının projelerini nasıl buldunuz?’ sorusu yönelttiğimiz Serdivan ve Adapazarı’nda vatandaşların çoğunluğu, “Projeleri iyi ve yeterli” bulduğunu söylerken, azımsanmayacak bir kısmı da “projeleri yeterli bulmadıklarını” belirtti. Görüş ve düşüncelerini paylaşan Adapazarlılar, özellikle trafik sorununun katlı otoparklarla çözülemeyeceğini, bunun en önemli ayağının ise Sakarya’ya yıllardır vaat edilen raylı sistemin hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceğini vurguladı.

UNKAPANI MEYDANI
Yeni Sakarya muhabirlerinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Unkapanı’ndaki minibüs duraklarının yol kenarına taşınarak, meydanda yeni bir sosyal alan oluşturulmasını içeren proje vatandaşların büyük ilgisini çekti. Her mahalleye kreş ve imar projeleri de büyük ilgi görürken, alan bazlı kentsel dönüşüme teşvik projesi de vatandaşların dikkatini çeken projeler arasında yer aldı.

“HABERİMİZ YOK”
Öte yandan Adapazarı esnafı, birçok projeden de bihaber olduklarını ifade ederek, başkan adaylarının propaganda dönemi çalışmalarını yeterli bulunmadıklarını söyledi. “Projelerden, verilen vaatlerden haberimiz yok” diyen Adapazarı esnafının çoğunluğu kararsız olduğunu da sözlerine ekledi.

YENİ SAKARYA GAZETESİ SEÇİM ÖZEL

Röportaj : Oktay KOZAK - Kübra TOPÇAM

Editör: Haber Merkezi