Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından geleneksel olarak birçok ilde düzenlenen ve ilimizde mühendislik (Ar-Ge İnovasyon) alanında programların yer alacağı 4. Tematik Kış Kampı açılış törenine katıldı.

MESLEKİ YAKLAŞIMLAR
Sakarya'da gerçekleştirilen kampa dair birer konuşma yapan Mimar Sinan Mühendisler Birliği Genel Başkanı Kemal Kaptaner ile MSMB-KYK Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Deniz, gençlerin bu kamplarda hem kaynaştıklarını hem de mesleki alanda farklı yaklaşımlar bulabileceklerini söyledi.

AYRINTININ ÖNEMİ
Vali Nayir, “Mükemmellik için detaylara bakmak lazım, başarılar ayrıntılarda gizlidir. Sizler okullarınızda mutlaka eğitim alıyorsunuz ama buradaki başarıyı ve mükemmelliği sağlamak için, daha fazla detay gerektiren programlara da ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki, bir hafta sürecek bu program, bu detayların hatırlatılması bakımından hayatınızda önemli bir yer tutacaktır.

İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI
Vali Nayir; “Tecrübe insanlığın ortak mirasıdır, herkes o tecrübeden istifade etmek zorundadır. Herkes yeniden tekerleği icat etmiyor, ancak icat edilenlerin üzerine bir şeyler koymaya çalışıyor. Mühendishane birikimi olarak sizler de bu tecrübeden istifade edeceksiniz. Buradan ümidiniz, cesaretiniz artmış olarak ayrılacağınızı umuyorum.”

BEŞ GÜN SÜRECEK
Milli sanayi hamlesi ve mühendislik çalışmalarının tartışılacağı, KYK Mühendislik AR-GE İnovasyon Kampına Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Sakarya’dan 214 öğrenci katılıyor. Gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda düzenlenen kamp Muhammed Fatih Safitürk Yurdunda 5 gün boyunca devam edecek.

Editör: Haber Merkezi