Yeni adli yıl töreninde konuşan Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, “Bu adli yılda da avukatlar olarak bitmek tükenmek bilmeyen mücadele, azmimizle temel hak ve özgürlükleri ödünsüz savunacağız” dedi. Yıldız ayrıca, yeni adliye binasının temelinin 3 ay içerisinde atılacağını duyurdu.

Sakarya Barosu, Adli Yıl Açılış Töreni düzenledi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene, Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Başkan Yardımcısı Av. Osman Ayar, Genel Sekreter Av. Akın Çağlar Göktürk, Sayman Av. Özer Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda baro üyesi avukat katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Baro Başkanı Yıldız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

AVUKATLARIN GÖRÜNÜR OLDUĞU BİR ADLİ YIL OLSUN

Çelenk konulmasının ardından açıklamalarda bulunan Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, tüm meslektaşlarının ve yargı camiasının yeni adli yılını kutladı. Bu adli yıla ilişkin en temel temennilerinin avukatların daha görünür olduğu bir adli yıl olması üzerine olduğunu belirten Başkan Yıldız, “Dillere pelesenk olan avukatların, yargının üç temel saç ayağından biri olduğuna dair söylemi her ne kadar gerçek ve olması gerekeni ifade ediyor olsa da yinelemeyeceğim. Zira biz saç ayağından birisiyiz diye ne denli haykırırsak haykıralım görünmeyen, görmezden gelinen bir mesleğin mensuplarıyız” dedi.

"ADALETİN SESİ, HALKI NEFESİYİZ"

Başkan Yıldız, “Öteden beri şunu hep söyledik; biz adaletin sesi, halkın nefesiyiz. Görmezden gelindiğimizde, görünmez kılınmaya çalışıldığımızda tesis edilenin adalet olmayacağını biliyor ve bunu yineliyoruz. Olması gereken adaletin tesis edilebilmesi için her türlü baskıdan bağımsız ve tarafsız tecelli ettirilmesi gerekliliktir. İşte tam da bu noktada savunmanın varlığı zorunludur. Bağımsızlığın güvencesi, tarafsızlığın güvencesi avukatlardır” diye konuştu.

“ÜÇ AY İÇERİSİNDE ADLİYENİN TEMELİ ATILACAK”

Yeni yapılacak adliye binasına değinen Yıldız, “Biz bu yıl için uzun yıllardır devam eden Sakarya’nın ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte yani hukuk devleti için olması gereken fiziksel özelliklere sahip olacak bir adliyeye kavuşarak bu sorunun çözüleceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda katkı sunan, bizden önce görev yapan tüm baro başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Evet asıl arzumuz adliyenin adalete erişimin daha kolay olacağı kent içinde bir alanda yapılmasıydı. Ancak gelinen noktada ihalenin de yapılmış olması dikkate alındığında fiziksel koşulları bilimsel gereklere uygun olacağı söylenen adliyemizin Camili bölgesinde yapılacağını ve temelinin sayın adalet bakanımızca ifade edildiği veçhiyle üç ay içinde atılacağını Sakarya kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. Tüm katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. Ancak fiziksel koşulların bilimsel koşullara uygun olması adaletin tecellisi için tek başına yeterli değildir. Olması gereken, adalet binalarının içinde tam bağımsız, tam tarafsız yargı kararlarının verilebilmesidir” ifadelerine yer verdi.

“ADALET ARAYANLARIN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu yılda da avukatlar olarak bitmek tükenmek bilmeyen mücadele azmiyle çaba sarf edeceklerini vurgulayan Yıldız, “Temel hak ve özgürlükleri ödünsüz savunacağız. Adalet arayan herkesin yanında dün olduğu gibi bugün de yer almaya devam edeceğiz. Kanunilik ilkesinin önemini hatırlatmaya devam edeceğiz. Savunma mesleğinin önündeki engellerinin kaldırılması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“YURTTAŞLARA ŞİİRLER YAZDIRMAYACAK BİR ADLİ YIL OLSUN”

Son olarak Yıldız, “Adalet var mı dedim, külü var lazım olursa, dedi. Külü ne yapacağım dedim, yandığını kanıtlarsın, dedi.” Biçiminde yurttaşlara şiirler yazdırmayacak bir adli yıl olmasını diliyorum. Bu uğurda gayret sarf eden tüm meslektaşlarımızın, hakimlerimizin, savcılarımızın ve adliye personelimizin yeni adli yılını kutluyor, ebediyete uğurladığımız tüm meslektaşlarımızı ve yargı mensuplarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi