Başkan Abdurrahim Burak mesajında, “19 Mayıs 1919 tarihi, Türk İstiklâl Savaşı’nın Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hukuken, siyaseten ve fiilen başladığı tarihtir.

Bu tarih halkımızın kendi kendini yönetme yönünde kendi azim ve iradesini ortaya koyduğu tarihtir.

19 Mayıs 1919 yeni Türk Devletinin ana temellerinin atıldığı tarihtir.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizin savunulması ve korunması görevini Türk gençliğine emanet etmiş ve bu nedenle de Türk Kurtuluş Savaşını başlatmak adına Samsun'a çıktığı günü; 19 Mayıs’ı, Türk gençlerine ve gençliğine armağan etmiştir.

Türk gençliğinin, 102 yıl önce yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesini hiç yılmadan taşıyacaklarına olan inancımız tamdır.

Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu tarihi günde, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu cennet vatan uğruna mücadele etmiş şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi