Tören, pandemi nedeniyle Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

SAVUNMA HAKKININ KUTSALLIĞINA İNANIRIZ
Salgın nedeniyle sadece yönetim kurulu olarak tören düzenlediklerini belirten Baro Başkanı Abdurrahim Burak, “Avukatlar olarak bizler her zaman zor şartların, zor olayların içinde yer aldık, bu mesleğimizin doğasında vardır ancak şunu belirmek isterim ki dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan bu zor günlerde, koronavirüs salgını nedeni ile meslektaşlarımız ile Avukatlar Günü’nde bir araya gelememenin üzüntüsü içerisindeyiz. İnşallah güzel günlerde yine tüm meslektaşlarımızla bir araya geleceğiz. Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan, savunma mesleğinin temsilcileri biz avukatlar, her zaman adaletin gücüne, hukukun üstünlüğüne ve savunma hakkının kutsallığına inanırız. Bu inançla bütün zorlukların üstesinden gelir, insan hakkı ihlallerine ve hukuksuzluklara karşı sonuna kadar savaşırız. Bizim sesimiz, halkımızın sesidir” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜĞÜN TEMİNATIYIZ
Başkan Burak, “Biz avukatlar, kişiye, her türlü canlıya, çevreye, her türlü hak ve mala karşı yapılan hukuksuzluk, saldırı karşısında sığınılacak tek limanız, bizler savunma makamı olarak adaletin ve özgürlüğün teminatıyız. Bizler var isek savunma hakkı vardır, bizler var isek yargıda eşitlik vardır, bizler var isek adalete erişim ve adil yargılanma mümkündür. Avukatsız yapılan her yargılamanın bir yanı eksiktir, avukatın hak ve yetkilerinin kısıtlandığı her yargılama adalet dağıtmaktan uzaktır. Böyle bir durumda hukuk devletinden de söz edilemez. Adalet devletin temeli ise savunma da adaletin temelidir ve savunma demek avukat demektir” ifadelerine yer verdi.

HER ZAMAN GEREKLİ TÜM ÇABAYI SARF EDECEĞİZ
Burak, “Avukatların birçok sorunu bulunmaktadır. Sakarya Barosu olarak bu sorunların çözümü için gerekli tüm çabayı sarf ettiğimizi ve bazı sorunları da çözdüğümüzü belirtmek isterim. Çözülen bir kısım mesleki sorunlarımıza rağmen maalesef daha birçok çözülmeyi bekleyen sorunlarımız vardır. Biz mesleğimize yönelik sorunlara çözüm bulmak için çaba sarf etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz zira baroların asli görevi mesleki sorunları çözmek ve meslektaşlarımızın ve mesleğimizin geleceğini teminat altına almaktır. Sakarya Barosu olarak mesleki sorunlarımıza çare bulmak için her zaman gerekli tüm çabayı sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

HAKKIN EKSİKSİZ TESİS EDİLDİĞİ YARINLARA KAVUŞMAK DİLEĞİYLE
Son olarak Burak, “Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz ve insanlarımız için hakkın eksiksiz tesis edildiği ve adaletin tam olarak işlediği ve dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının son bulduğu yarınlara kavuşmak dileği ile tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum. Katledilerek şehit edilen tüm meslektaşlarımızı, yargı mensuplarımızı ve vefat eden tüm meslektaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum” diye ekledi.

Editör: Haber Merkezi