Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'nde (BAM) düzenlenen 2022-2023 adli yılı açılışı dolayısıyla töreninde konuşan Sakarya BAM Başkanı Nuri Koçer, adalet denilince akla ilk gelenin Hazreti Ömer'in "Adalet mülkün temelidir." sözü olduğunu ifade etti.

ÖZGÜRLÜK, ADALET, İNSAN HAKLARI

Hangi ortamda ve sebeple olursa olsun adaletten ayrılmamanın esas olduğunu vurgulayan Koçer, "Adalet bağımsız olmayı da gerektirir. Kişilerin, kurumların adaletli olabilmesi için bağımsız hareket etmesi gerekmektedir. Din, dil, ırk, renk, sosyal ve ekonomik durum ayrımı yapmaksızın bağımsız olarak adalet ve hakkaniyetin yerine getirilmesine hizmet etmemiz temennisiyle öncelikle bölgemiz, daha sonra tüm ülkemize özgürlük, adalet, insan hakları, demokrasi, barış ve esenlik içinde bir adli yıl olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ

Koçer, hayatlarını adalet, insan hakları ve demokrasiye adayan fedakar meslektaşlarını, hain terör saldırıları sonucu yaşamını yitiren yargı şehitlerini, vatanı korumak için olağanüstü çabayla kutsal görevlerini yerine getiren kahraman güvenlik güçlerini ve 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsünde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerini saygı ve rahmetle andı.

KATILANLAR

Açılış törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya BAM Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Sakarya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, Sakarya 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Atkan, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi