BRİFİNG ALDI
Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Özcan Keskin’in de eşlik ettiği ziyarette Vali Balkanlıoğlu, hem işçilerin hem de işverenlerin talep ve beklentilerini yerinde dinlemek adına bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Yönetim Binası Toplantı Salonunda OSB Yönetim kuruluyla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, OSB Bölge Müdürü Ahmet Çubuk’tan yürütülen çalışmalar ve üretim faaliyetleri hakkında brifing aldı.

YATIRIMLAR
Türkiye’deki tüm sanayi bölgeleri içinde ‘Yasalara Uyum, Çevre, Ucuz Enerji ve diğer Alt Yapı Hizmetleri’ ile en iyi durumda olan OSB’lerin başında geldiklerini belirten Bölge Müdürü Çubuk, 1. OSB’de çalışan işçi sayısının 8 bin 321 olduğunu, tüm sanayi tesislerinin tamamlanıp üretime geçmesi durumunda 15 bin kişiye daha istihdam sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Ana hedeflerinin bölgenin makina ve otomotiv yan sanayi konusunda önemli bir merkez haline gelmesi olduğunu belirten Bölge Müdürü Çubuk, genişleme alanından geçecek demiryolu ile yatırımcıların üretim ve lojistik maliyetlerini düşürerek yerli-yabancı yatırımcıları bölgeye çekmek istediklerini söyledi.

İŞE BAŞLADILAR
İlimizde üretimin ve sanayinin artarak geliştiğini, İŞKUR aracılığı ile işe girenlerin bir önceki yıla göre yüzde 30 artarak 16 bin 268 kişi olması ve SGK kayıtlarına göre sigortalı sayısının da 15 bin kişiyi geçmesinin de bu durumu teyit ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu ise, İŞKUR’un kurs ve program destekleriyle özel sektör işverenlerini desteklemesinin yanında, yeni ‘Toplum Yararına Programlarla’ da kamusal hizmetlerin daha etkin ve verimli kılınması için yoğun çalışmalarda bulunduğunu, bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okulların temizliği konusunda 500 kişi görevlendirildiğini, bu kişilerin işe başladıklarını ifade etti.

TEŞEKKÜR BELGESİ
Vali Balkanlıoğlı ayrıca okullarda güvenliğin sağlanması ve öğrencilerin madde kullanımı ile zararlı alışkınlıklara karşı korunmasına yönelik olarak 16 ilçe merkezi, 180 okulda Özel Güvenlik Görevlilerinin 1 Kasım 2017 tarihi itibariyle göreve başlayacaklarını, Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak isteyenlerin İŞKUR’a başvurmaları gerektiğini söyledi. Daha sonra Neutec İlaç San. Tic. A.Ş ve Talu Tekstil San. ve Tic. A.Ş, ile Goodyear Lastikleri T.A.Ş fabrikalarındaki üretim alanlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, ilimizin istihdamına, üretimine ve ihracatına katkılarından dolayı firma yöneticilerine ‘Teşekkür Belgesi’ verdi.