AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen konuyla ilgili yapılan çalışmalarda önemli bir mesafenin kaydedildiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Karasu Balıkçı barınağı için gerekli çalışmalar son noktasına gelmiştir. Bu alan ile ilgili hazırlanan projeyi Hükümetimizin 2018 yatırım programına aldırıp hem barınma sorununu ortadan kaldırmayı hem de kıyı erozyonunu çözmeyi planlıyoruz” dedi.
Prof. Dr. Mustafa İsen; “Karasu Balıkçı barınağı projesi uzun zamandan beri Karasulu balıkçılarımızın çilesi haline gelmişti. Proje ile ilgili ilk toplantımızı yaptık. Ayrıntıları değerlendirip bir toplantı daha gerçekleştireceğiz. Konumu açısından Batı Karadeniz’in en önemli balıkçılık merkezi olan Karasu’da faaliyet gösteren balıkçılarımızın barınma ihtiyacını karşılayacak bu proje ile Sakarya Nehri’nin denize karıştığı noktada kum birikiminin de önleneceği düşüncesindeyiz. Bu şekilde de taşkın riskini ortadan kaldıracağız. Ayrıca kıyı erozyonunun da önüne geçmiş olacağız” dedi.
Hayata geçirilmesi planlanan çalışmayla ilgili açıklamada bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “İlçemizde balıkçı barınağımızın olmaması balıkçılarımız için gerçekten önemli bir sorunu teşkil ediyordu. Bu sorunu sık sık yetkililerimize aktardık. Konuyla yakından ilgilenen AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa İsen ile son zamanlarda yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Kendisinin büyük çabalarıyla Balıkçı Barınağı Projesi Hükümetimizin 2018 yatırım programında yerini alacağına eminiz. Ayrıca, Hükümetimiz tarafından uygun görülüp incelemeye alınan Karasu Balıkçı Barınağı Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte İlçemizdeki balıkçılığın kapasitesinin de artması beklenmektedir. Yapılacak bu proje sonrasında Sakarya Nehrindeki akış hızının artması nehrin taşmasını önlenecek ve kum birikintilerinin de kesin çözümü olacaktır. Projeyle yakından ilgilenen AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa İsen’e Karasu halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi