“MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORDUK”
Başkan Akdardağan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleşen esnaf buluşmasında bizlere moral veren ve daha sonrasındaki beyanları ile bakkallarımızı heyecanlandırmıştı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gıda, yaş meyve ve sebze fiyatlarındaki spekülatif hareketlerin önüne geçilmesi için geçtiğimiz aylarda başlatılan, tanzim satışları uygulaması vatandaşımızı olduğu gibi bizleri de mutlu etmişti. Büyükşehirlerde halkın ucuz ürünlere ulaşması için başlatılan ve gerektikçe yaygınlaşan tanzim satış noktaları uygulamasının, bakkallara da yayılacağı açıklaması sonrasında hazırlıklarımızı yaparak gelecek müjdeli haberleri bekliyorduk.” dedi.

“HÜSRANA UĞRADIK”
Tarım ve Orman Bakanlığınca, ulusal market zincirlerinde tanzim satış yapılacağını üzüntüyle öğrendiklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Bu uygulama kararı alınırken bakkal, market, manav ya da pazarcı esnafının durumu adil rekabetçilik açısından göz önüne alınmadığı düşüncesindeyiz. Burada yaşanacak haksız rekabet aşikardır.  Unutmamak gerekir ki, 4 Mart 2019’da Rekabet Kurulunca, tanzim satışlar için adı geçen 23 zincir marketin satış fiyatlarını belirlerken rekabet karşıtı davranışlar içerisinde bulunup, bulunmadıklarının tespiti amacıyla soruşturma başlatıldığı bildirilmişti. Soruşturma henüz sonuçlanmadan böyle bir karar alınmasını anlayamadık ve hüsrana uğradık.” diye konuştu.

“KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Başkan Akdardağan, “TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde tüm illerin oda başkanları olarak, Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanlığımızdan tanzim satış noktalarının yaygınlaştırılmasında öncelikle, bakkallarımızın ve yerel işletmelerimizin dahil edilmesini istedik. Bakkallarımız aracılığıyla her türlü ucuz ürünü tüketicilerimize ulaştırmayı bir görev biliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığınca alınan bu kararın yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesini ve ürün çeşitliliğin ekonomik sıkıntı içinde olan bakkallar aracılığıyla halkımıza ulaştırılmasını istiyoruz. İnanıyoruz ki, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımız bu kararı yeniden ele alarak haklı isteğimizi yerine getirecek, bizlerde vatandaşımıza hizmet etmenin gururunu yaşayacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi