Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, TESK tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmasına Sakaryalı esnaflar olarak tam destek vereceklerini açıkladı.

Bakkal esnaflarına ziyaretlerini sürdüren Başkan Akdardağan, sorunları ve talepleri dinlemeye devam ediyor. İstişare ve birliktelikle sorunların çözümü için çalıştıklarını söyleyen Başkan Akdardağan, ülkeyi yasa boğan orman yangınları nedeniyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına Sakarya esnafı olarak tam destek verdiklerini açıkladı.

Başkan Akdardağan, “Geleceğimizin ve ciğerlerimizin yandığı orman yangınları ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız ve yüreğimiz, bölgedeki insanlarımızla birlikte. Ülkece yine kenetlenmek adına hem orman yangınlarına dikkat çekmek, hem de akciğerlerimizi yenilemek için Genel Başkanımız Bendevi Palandöken öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına Sakarya bakkal esnafları olarak tam destek veriyoruz.” Dedi.

Başkan Akdardağan, “TESK genelgesi kapsamında esnaf arkadaşlarımıza yaptığımız ziyaretlerimiz de yeşil seferberliğe katkı sunmaya davet ediyoruz. Yanan ormanlarımızı telafi etmek ve yeniden yeşertmek için başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına Orman Bakanlığımızın resmi internet sitesi üzerinden online fidan bağışı yaparak ya da her esnafımızın kendisi, aileleri ve çalışanları adına ikamet ettikleri adreslerinde veya uygun görülen bölgelere ağaç dikmesini istiyoruz. Başta esnaflarımız olmak üzere duyarlı olan herkesi daha yeşil seferberliğe destek vermeye çağırıyoruz.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi