Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “AVM’ler ve zincir marketlerin neredeyse her sokak arasında ve mahalle başlarında hızla çoğalması hepimizi çaresiz bırakmaktadır. Zincir marketlerin kuralsızca her gün yeni şubelerinin açılışına izin verilmesi, perakendede tekelleşmeye doğru gidişin olması en büyük sorunumuzdur.

PERAKENDE YASASI
Akdardağan; “İsteğimiz bir an önce perakende yasanının güncellenmesi ve zincir marketlere yönelik sınırlandırma getirilmesidir. Aksi takdirde esnafın ihmal edilmesi, işsizlik ve kapanan dükkanların artması kaçınılmazdır. Durgun piyasa, giderlerin artması ve nakit sıkıntısı esnafımızı iyice bunaltmıştır” diye konuştu.

FIRSATÇILIK
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında sıklıkla dile getirdiği gibi 'piyasanın şartları' kılıfı adıyla fırsatçılığa yönelenleri önlemenin, mutfaktaki yangını söndürmenin, fiyat istikrarın sağlanmanın yolunun esnafımızı kollamak ve güçlendirmekten geçtiğini düşünüyoruz.”

YASAL DÜZENLEME
Akdardağan, “TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken öncülüğünde diğer illerimizin bakkal odaları olarak isteğimiz, piyasanın bir an önce dengelenmesi, işsizliğin önlenmesi, milletimizin değerlerinin yaşatılması, geleneksel ticaretin devam etmesi için gerekli yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmesidir.”

Editör: Haber Merkezi