Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “Çocukların cinsel istismara maruz kalması ve ölüm haberlerini duymamız hepimizin içini acıtıyor. Haykırarak söylüyoruz; Çocuk istismarı bir insanlık suçudur.  Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Önce baba, daha sonra esnaflar olarak, geleceğimizin ellerimizden kayıp gitmesine izin vermeyeceğiz. Bakkallarımızın mahallelerin bekçisi olduğunu hep söyledik, söyleyeme de devam edeceğiz. Çocuklara şiddet ve istismar konusunda sokaklarımızın en güvenli mekanları bakkallardır. Bunu milletimize hatırlatırken, çocuklarımıza da anlatmamız gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Bakkallarımız mahallelerinin bekçileridir ve üstlendiği sosyal sorumluluklarının farkındadır. Mesleğimizi icra eden her bir esnafımız bu bilinçtedir. Her bakkal öncelikle aile babasıdır ve evlatlarımızın canının yanması en çok onu çok üzer.” Dedi. 

“ANNE BABALARA SESLENİYORUZ”
“Sakaryalı bakkal amcalar olarak nasıl çocuklarımıza uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durması, spora yönlendirilmesi konusunda girişimler yapıyorsak, soysal görevler üstleniyorsak, çocuklarımıza şiddet ve istismar konusunda da çok hassasız.” Diyen Başkan Akdardağan, “Tüm annelere, babalara sesleniyoruz; Gelin çocuklarınızı bakkal amcalarıyla tanıştırın. Bakkallarımızla olan iletişimimizi kuvvetlendirelim. Tüm aileler güven içerisinde çocuklarını bakkala göndersinler. Ailelerimiz bakkalların güvenli olduğunu, başlarına kötü bir şey geldiğinde ilk sığınacağı kapı olduğunu çocuklarına iyice anlatsınlar. Bu geçmişten gelen bir bakkal geleneğidir. Bakkal amca emanetçidir, sahip çıkar, gözetir ve yardım eder. Esnaflığın ilk yapı taşıdır.” Diye konuştu.
Akdardağan, “Sokaklarımızın ve mahallemizin bekçileri olarak evlatlarımıza her konuda göz kulak olmaya devam edeceğiz. Artık ölüm haberleri, şiddet olayları görmek, duymak istemiyoruz. Bu konuda toplumun isteklerinin göz önüne alınarak hazırlanarak her türlü yasal girişime tam destek veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi