Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında, memur ve emekliye yapılacak zamma ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında bütün çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini bildirdi.

ZAM AÇIKLAMASI GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve EYT düzenlemesinde sürecin nasıl işleyeceği, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, asgari ücrette yapılan düzenlemeler başta olmak üzere birçok konu hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında memur ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Bilgin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Toplu sözleşme açıktır, nasıl yapacağımız belli. Kamuoyunda ‘Asgari ücrete yüzde 50 yapıldı, bize de olur mu?’ gibi fikirler duyuyoruz. Adı üzerinde asgari ücret bu. Memur yılda 2 defa alıyor. Enflasyon belli olduktan sonra memur zammını gözden geçireceğiz. Bütün çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Tahribattan koruyacak bir düzenleme yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi