Geyve Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Ayva Festivali renkli görüntülerle başladı. Kortej yürüyüşü, bisikletçilerin sağlık için pedal çevir sloganıyla gerçekleştirdikleri bisiklet turu, horonlar, zeybekler ve mehteranlar festivale katılanların büyük beğenisini kazandı. Ak Parti genel Başkan Ekonomi Danışmanı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcilerinin katıldığı festivalin onur konuğu ünlü şair Sezai Karakoç’un adına şiirler yazdığı Geyveli Muazzez Akkaya oldu.

ÇOK ÇALIŞIYORUZ
Festivalin açılışında konuşan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve’nin en iyiye layık olduğunu belirterek “Gerek belediye hizmetleri gerekse kamu yatırımları konusunda çok çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Geyveli en iyiye layık. Sağolsun Milletvekilimiz, ağabeyimiz Şaban Dişli kamu yatırımları konusunda sınırsız destek oluyor. İlçemizin dünden bugüne yaşadığı değişimi görüyorsunuz. Her gün yeni bir proje yeni bir hizmet için uğraş veriyoruz” dedi. Başkan Kaya Ayvanın Başkenti Geyve’nin sebze meyve ambarı olduğuna vurgu yaparak festivalin düzenlenme nedenlerini sıraladı.

ÜRÜNÜMÜZ PARA ETSİN
Geyve halkının alın teri dökerek ürettiği ürünlerin daha değerli olması için ayvayı ve diğer mahsulleri tanıtmak istediklerini aktaran Başkan Kaya “Ayva Festivali laf olsun diye gerçekleştirilmiyor. Bir alt yapısı bir hikayesi var. Geyve’nin tanınır olması, üreticimizin malının değerli olması için yapılan etkinliğimiz ilerleyen yıllarda üretici ile tüketiciyi aracısız buluşturan bir nokta olacak. Hem sizler hemde tüketici bu buluşmadan kazançlı çıkacak. Kısa süre içerisinde Yöresel Ürün Üretim Merkezimiz faaliyete girecek. O zaman göreceksiniz ki domatesi, biberi, şeftaliyi üç kuruşa satmak zorunda kalmayacaksınız” dedi.

YANIMIZDA OLMANIZ YETERLİ
Geyve Ayva Festivali hakkında bilgiler aktaran Başkan Kaya “Bugün açılışımız, yöresel ürünlerimizin sergilendiği fuar alanında açılışını yaptık. Festivalimizde her şey var. Eğlence, bilgi paylaşımı, modern tarımsal ekipmanlar, ilçemizde üretilen ürünlerden elde edilen ürünler, şiir, konser. Halkımızdan aldığımız güç ile daha fazlasını yapmak için moral depoluyoruz. Her zaman olduğu gibi yanımızda olmaya devam edin” dedi. Başkan Kaya’nın ardından Geyve Kaymakamı İlyas Memiş sahne alarak katılımcılara seslendi.

DİŞLİ’YE YOĞUN İLGİ
Ak Parti Sakarya Milletvekili ve genel Başkan Ekonomi Danışmanı Şaban Dişli festival alanına geldiğinde yoğun ilgi ile karşılandı. Vatandaşlarla kısa süreli sohbetler eden Dişli, festival alanını gezip etkinlikleri takip etti.

Editör: Haber Merkezi