ÖNEMLİ BAŞLIKLAR
Opet Fuchs Pazarlama Müdürü Serdar Aydinç, Sakarya Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Topluluğu (SAÜSİ) tarafından düzenlenen “Pazarlama Sanatı” etkinliğinin konuğu oldu. Oturumlarda ülkemizde ve dünyada pazarlama sektörü, pazarlama sektörünün temel ilkeleri, konuşmacıların pazarlama sektörüne giriş hikayeleri, satış ve pazarlama arasındaki temel farklar ve online pazarlama masaya yatırıldı.

MARKALAŞMANIN ÖNEMİ
Bu yıl ilk kez düzenlenen ve mühendislik, işletme, fen edebiyat, sosyal hizmetler, siyasal bilimler, teknoloji fakültesinden 200’ü aşkın öğrencinin izlediği etkinlikte, Opet Fuchs Pazarlama Müdürü Serdar Aydinç gençlere hem bilgi verdi hem de tavsiyelerde bulundu. Pazarlamanın en önemli prensibinin markalaşmak olduğunu söyleyen Aydinç, ürünlerle başlayan markalaşmanın daha sonra perakende sektörüne, son olarak da hizmet sektörüne girdiğini belirtti.

GENÇLERE TAVSİYELER
Aydinç sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde hızla değişen trendler, dijital dönüşüm ve kitlesel iletişimden bireysel iletişime geçilmesi, pazarlama sektörüne sürekli yeni dinamikler katıyor. Son iki yılda üretilen veri, insanlık tarihinin başlangıcından bugüne geçen sürede üretilen veriden çok daha fazla. Verinin toplanması, analiz ve pazarlama faaliyetlerinde kullanılması ise günümüz pazarlama faaliyetlerinin öncelikleri arasında. Bu nedenle siz gençlere tavsiyem şu: Gelişmiş teknolojilere hızla adapte olun, branşınız ne olursa olsun yapay zeka konusunda bilgilenin, araştırın ve uzmanlaşın. O zaman geleceği siz yönetirsiniz.”

Editör: Haber Merkezi