Avukat  Abdurrahim Burak yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“3 Temmuz 2020 tarihinde Sakarya ili, Hendek İlçesinde faaliyet gösteren Coşkunlar havai fişek fabrikasındaki patlama neticesinde 7 fabrika çalışanının vefatı ve aralarında fabrika sahibinin oğlunun da olduğu yaralanma olayına dair Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında, fabrika sahibi Yaşar Coşkun’un vekilliğini avukat sıfatım ile yüklenmiş bulunmaktayım. 
Yaşar Coşkun’un avukatı olarak yapmış olduğum açıklama neticesinde yazılı basında, sanki Sakarya Barosu Başkanı olarak soruşturma dosyasında taraf olarak bulunuyormuşum gibi yanlış anlaşılmaya neden olacak şekilde haberler yapılmıştır. Benim asli sıfatım avukatlıktır, bu soruşturma dosyasında da şüpheli vekili olarak yer almaktayım. Savunmanın sınırı olmadığını ve herkesin savunulmaya hakkı olduğunu düşünen, hakkını aramak, kendini en iyi şekilde ifade edebilmek ve gerçeğe adil bir şekilde ulaşmak adına her bir bireyin savunulmasının hukukun temeli olduğuna inanan ve bunu özümseyen bir hukukçu olarak bu davada fabrika sahibinin avukatlığını üstlenmiş bulunmaktayım. 
Yazılı basında, patlama neticesinde gerçekleşen olaylara dair yürütülen soruşturmada fabrika sahibinin avukatı olmam karşısında avukat kimliğim dışında, Sakarya Barosu Başkanı sıfatıma yer verilmesi etik dışıdır ve bu yanlışlığın ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir. 
Havai fişek fabrikasının sahibinin avukatı olarak yer aldığım soruşturma dosyasında, Sakarya Barosu Başkanı sıfatım kullanılarak haber yapılması yanlış ve etik dışıdır. Bu soruşturmada avukat kimliğim ile şüpheli vekili olarak yer almaktayım. Bu yanlışlığın ortadan kaldırılması adına, yazılı basında yer alan haberlerde, Sakarya Barosu Başkanı sıfatım kullanılmaksızın sadece asli sıfatım olan avukatlık sıfatım kullanılarak fabrika sahibi Yaşar Coşkun’un avukatlığını üstlenmiş olduğumun anlaşılır bir şekilde ortaya konması ve avukat olarak açıklama yaptığımın altının çizilmesi adına bu açıklamayı yapma gereği duymuş bulunmaktayım. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi