Özmen, 10 Kasım Atatürk Anma Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yılında sevgi, saygı ve hürmetle andıklarını belirtti. Atatürk’ün çok büyük bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Özmen, “Bizler Türk milleti olarak; tüm milletlerin imrendiği, bütün zorluklara rağmen yedi düvele meydan okuyan bir lidere sahip olduk . Her geçen gün Atatürk’ü daha iyi anlıyor ve seviyoruz. Bütün zorluk ve imkansızlıklara rağmen Atatürk muhasır medeniyetler seviyesinde, insan haklarını temel alan bir ülke inşa etti. Onun ilke ve inkılapları Türkiye'nin yolunu aydınlattı, aydınlatmaya devam edecek. “dedi.

BU GÜNKÜ SIKINTILAR AŞILIR

Bu gün yasama, yürütme ve yargı gibi kuvvetler ayrılığında bir takım sıkıntılar olsa bile, bunun yine demokratik bir süreç içerisinde aşılacağını vurgulayan Özmen, “Ülkemiz Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlemeye devam ederek, her zaman demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olmayı sürdürecektir. “O’nun ilkeleri bize her zaman ışık tutacak. İlkelerinden ayrıldığımızda ne tür sıkıntılarla karşılaştığımızı bu gün daha net şekilde görüyoruz. Bu sıkıntılar yeniden aşılacak. Bütün dünyada büyük bir hayranlık uyandıran büyük liderimiz Türk milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacak.” diye konuştu.

İLKELERİNİ ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMALIYIZ

Özmen, 10 Kasım’da Atatürk’ü sadece anmakla kalmayıp, onun vasiyetini yerine getirip getirmediğimizi de sorgulamamız gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Bugün bize eşsiz özgürlük duygusunu tattıran Atamıza şükran ve saygılarımızı ifade etmek için, ülkemize kazandırmış olduğu devrim ve ilkelere sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Bu duyguyu, görev bilincinde tüm hayatımız boyunca uygulamalı ve çocuklarımıza en iyi şekilde aktarmalıyız. Ancak bu durumda milletine güvenen, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek, cumhuriyeti Türk milletine emanet etmiş olan Atamız ebedi istirahatinde rahat olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi