3.OLAĞAN GENEL KURUL
Türk-İş’e bağlı Güvenlik İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ömer Çağırıcı’nın güven tazelediği kongreye Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Koop İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri ve Teksif Genel Başkanı Sayın Nazmi Irgat, TÜRK-İŞ’ e bağlı sendikaların yöneticileri ve delegeler katıldı

TERÖRLE MÜCADELE
Güvenlik İş Sendikası’nın Genel Kurulu’nda İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy katılımcılara hitap ederek, "Özel güvenlik görevlilerimizin eğitimleri, çalışma koşulları ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri için yapmamız gereken ne varsa bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi.
Ersoy, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikasının (Güvenlik-İş) kentteki otelde düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, Türkiye'nin bölgede oynanan oyunlara ve tüm olumsuzluklara rağmen dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ
Türkiye'de görev yapan bütün özel güvenlik görevlilerinin ilk kez eğitime tabi tutulduğunu hatırlatan Ersoy, ülkenin huzuru ve güvenliği için teknolojik imkanları da güvenlik görevlilerinin kullanımına sunduklarını ifade etti. Özel güvenlik görevlilerinin hayatın birçok alanında görev aldığına işaret eden Ersoy, "Özel güvenlik görevlilerimizin eğitimleri, çalışma koşulları ve daha kaliteli hizmet sunabilmeleri için yapmamız gereken ne varsa bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımız, işlerini ne kadar iyi yaparlarsa ülkenin huzurunu ve güvenliğini sağlama noktasındaki sorumluluğumuzu o kadar rahat ve iyi bir şekilde yerine getireceğimizin bilincindeyiz." diye konuştu.

KİT , EYT VE KAMU SÖZLEŞMELERİ
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konuşmasına, geçen hafta yaşamını yitiren Türk-İş eski genel başkanlarından Mustafa Kumlu'ya Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Atalay, Türkiye'nin gündemindeki seçim tartışmalarının sonlanmasının ardından kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT), emeklilikte yaşa takılanlar, geçici işçiler, kamu sözleşmeleri gibi konuların da bir an önce konuşulması gerektiğini söyledi.

TANK PALET
Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'na ilişkin değerlendirmede bulunan Atalay, "Yabancı sermaye veya özel sektöre bir itirazım yok. Beklentimiz, yetkinin Türkiye'de, Milli Savunma Bakanlığında olması ve işçilerin Milli Savunma Bakanlığı personeli olmasıdır." dedi.

1 MAYIS KUTLUMALARI
Atalay, Türk-İş olarak 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Taksim takıntılarının olmadığını söyleyerek, "Bu sene 1 Mayıs kutlamaları için arzum Diyarbakır, Samsun, Edirne veya Kocaeli." diye konuştu. Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı da özel güvenlik görevlilerinin ülkedeki genel kolluk kuvvetlerinin yardımcı kuvveti olduğuna işaret ederek, Türkiye'de 320 bin özel güvenlik görevlisinin görev yaptığını söyledi.

ÖZEL GÜVENLİK ELBİSELERİ
Sendika olarak özel güvenlik görevlilerinin sıkıntılarını anlatmak ve haklarını savunmak için durmadan çalıştıklarını vurgulayan Çağırıcı, hastanelerden okullara, askerlik şubelerinden iş merkezlerine kadar birçok alanda görev yapan güvenlik görevlilerinin insan hayatının her anında bulunduklarına dikkati çekti.
Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerine yönelik tek tip elbise konusunda çalışmalar olduğunu dile getirerek, "Yakın zamanda kamuda çalışan tüm özel güvenlik görevlileri tek tip elbise kapsamında olacak." dedi.

Editör: Haber Merkezi