Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yeni açılacak fakültelerin şehrin ve ülkenin beklentilerine uygun yapılandırılması amacıyla toplantılar düzenliyor. Üniversitenin “Fikir Sofrası” adıyla başlattığı değerlendirme toplantılarının gündemi, kurulması planlanan tarım bilimleri ve teknolojileri fakültesi oldu.

DOĞRU DEĞERLENDİRME
AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek, “Üniversitenin doğru yapılandırılıp gelecek vizyonunu geliştirmeliyiz. Her alanda gelişmemiz gerekiyor ama en çok tarım alanında gelişmeliyiz. Sakarya’nın verimli topraklarının doğru değerlendirilmesi gerek. Bunun için akademik alan çok önemli. Eğer bu alanı doğru yapılandırabilirsek Sakarya’nın geleceği için en önemli şeyi yapmış oluruz, geleceğimize tarım bırakmalıyız” dedi.

AKADEMİK KATKI
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Üniversitemizin misyonu uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirerek sektörün ihtiyaçlarını gidermektir. Eğitim anlayışımız sadece ‘öğrenci gelsin’ değildir. Bölgenin ihtiyaçlarına uygun yapılanmayı önemsiyoruz. Öğrencilerimiz uygulama becerisiyle mezun olup iş dünyasında etkin yer almalı.” dedi.

YENİ BÖLÜMLER
Üniversite bünyesinde yapılandırılması planlanan fakültenin bölümleri de netleşmeye başladı. Açılacak bölümler şöyle; Tarla bitkileri, bitki koruma, tarımsal biyoteknoloji, peyzaj mimarlığı,bahçe bitkileri. Fakülte bünyesinde ayrıca tarım bilimleri ve teknolojileri eğitim, araştırma ve uygulama merkezi kurulacak.

KATILANLAR
Ev sahipliğini SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın yaptığı toplantıya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Sarı, Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Tarım Kredi Müdürü Mustafa Erhan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarım Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, SATSO Tarım Komisyonu Başkanı Tarık Özbay, Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürü Yavuz Ağı ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Taki Demir katıldı.

Editör: Haber Merkezi