Tumbaz mesajında, mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Gecesinin Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olduğunu belirterek, “Manevi duyguların canlanmasını, insanların hata ve günahlarını sorgulayıp kendisini yenilemesini sağlayan özel gecelerden biridir. Peygamberimiz bu mübarek gecede yapılan dua ve ibadetlerin kabul edileceğini müjdelemiştir. Bu rahmet gecesini en güzel şekilde değerlendirmek, hem kendimiz, hem de tüm insanlık için büyük hayırlar getirecektir” dedi.

İSLAM DİNİ, HOŞGÖRÜ DİNİDİR

Başkan Tumbaz “Günümüz dünyasında birçok mukaddes değerlerin ayaklar altına alınarak, her bir coğrafyanın kan ve kaosa gömüldüğünü gözlemlemekteyiz. Bu nedenle vicdan muhasebesi yapabilen, manevi huzur ve ahiret saadeti arzusuyla hareket eden bireylerin sorumluluğunun daha fazla olduğu kanaatindeyiz. Bizlere düşen, bu bilinç ve düşünce ile hayatın ve ahiretin anahtarı olarak gördüğümüz imanı tüm kâinatın huzura, barışa, kardeşliğe ve esenliğe kavuşması için büyük bir bağlılıkla kullanmaktır” dedi

İsveç polisinin izin verdiği rezilliğe de değinen Başkan Tumbaz “İslam dini, hoşgörü dinidir. Ancak kutsalımıza yapılan saldırıyı hoşgörü ile karşılamamız mümkün değildir. Büyükelçiliğimiz önünde yapılan saygısızlığın, hadsizliğin hesabı elbette siyasi olarak sorulacaktır. Mübarek gecede edeceğimiz dualarla, kutsal kitabımız Kuranı Kerime el uzatan, dil uzatan şahsiyetsizin hak ettiği laneti yaşayacağına inancımız tamdır” dedi.

Başkan Engin Tumbaz, Müslüman aleminin üç ayların başlangıcını ve Regaip Gecesini tebrik eder, ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayır ve bereket getirmesini temenni ederim" dedi.

Editör: Haber Merkezi