Tumbaz; Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir.

Bayramlar, sevinçlerin büyütüldüğü ender zamanlardır. Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramında da sevinçleri dünya çapında büyütmeli, hüzünleri paylaşmalıyız. Sıla-ı Rahim yaparak, aile ve akrabalarımızın gönüllerini almalı, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslamî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleri olarak idrak etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve İslâm Âleminin mübarek Kurban Bayramlarını en içten duygularla tebrik ediyorum. Bayramın tüm dünyada insanlığa sağlık getirmesini, barış, huzur ve adaletine vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi