HÜR MEYDAN
Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan, Hür FM’de yayınlanan Hür Meydan programına katılarak gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtladı. 2016 yılında kurulan Milli Birlik ve Düşünce Derneği’nin genel merkezinin Sakarya olduğunu söyleyen Erdem Ercan, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve Alperen Ocakları’nın geleneğini yaşattığımız derneğimizin merkezi Sakarya Serdivan’dır. 24 il ve 3 yurt dışı temsilciliğimiz var. Bazı illerde ilçe temsilciliklerimiz de bulunuyor” dedi.

FAALİYETLER
Derneğin faaliyetlerine değinen Ercan, şunları söyledi: “Bizim derneğimizin ana teması Muhsin Yazıcoğlu muhtevasıdır. 2007 yılında tanıştığım Muhsin Yazıcıoğlu’nu bu vesileyle hayırla yad ediyorum. İdeolojik olarak Türk-İslam mefkuresini benimsemiş, milli ve yerli düşünen gençlerin bir araya geldiği bir derneğiz. Vatanını, milletini, bayrağını seven tüm gençlere kapımız açık. Derneğimiz kültürel, sosyal ve sportif alanlarda faaliyet gösteriyor. Kitap okuma gruplarımız var. Yabancı dil eğitimimiz var. Sosyal yardımlaşma faaliyeti de yürütüyoruz. Bilhassa pandemi döneminde yurt içi ve yurt dışına yardımlarımız oldu. Birçok öğrenci kardeşimize de tablet hediye ettik.”

PANDEMİ SÜRECİ
Pandemi sürecindeki diğer faaliyetlerine de değinen Erdem Ercan, “Pandemi sürecinin ilk gününden itibaren dava arkadaşlarımla yaptığımız istişarelerden sonra Sosyal medya hesaplarımızdan “Milli Dijital Birlik” başlığında Siyasilerle, Dizi ve Film Sanatçılarıyla, Spor dünyasıyla, Ulusal tv genel yayın yönetmenleriyle, kültür ve sanat camiasından önemli isimlerle canlı yayınları gerçekleştirdik. Sosyal medyada ‘sosyal farkındalık’ çalışmaları gerçekleştirdik. Hamd olsun yaptığımız tüm işlerden alnımızın akıyla çıktık.

16 NİSAN REFERANDUMU
Ercan, şöyle devam etti: “16 Nisan Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumundan 7 ay önce arkadaşlarımızla oturup karar verdik. Dedik ki olası bir referandumda safımız bellidir dedik ve bunun için tüm teşkilatlarımız ve komisyonlarla beraber sokağa indik. Başarılı olduk mu? Evet Olduk. Araştırmalarımıza göre Türkiye’de bir STK bağımsız olarak böyle bir şey denememiş. Ve bunu deneyen ve başaran ilk STK’yız. Sonucunda hiç pişman olmadık. Bugün aynısı olsa devletimiz için yine aynı refleksi veririz.

SAĞLAM GENÇLİK
Gençliğin gidişatını da değerlendiren Genel Başkan Ercan, “Ben 20 senedir hep gençlerle beraber hareket ettim. Kendim de bu yolda geliştim. Türk gencinin zaten kanında asalet vardır. Bu itibarla geleceğe baktığımda umutsuzluğa kapılmıyorum. Gençlerimizin daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum” dedi. Ülkede son 20 senede ciddi atılımlar yapıldığını kaydeden Ercan, “Yollar, köprüler bir yana pandemi döneminde diğer ülkelere de yardımda bulunan, artık kendi ayakları üstünde duran bir devletimiz var. Sağlım adımlarla daha da büyüyerek salgından kaynaklanan bu zor günleri geride bırakacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HUZUR ŞEHRİ
Şehrimizin birçok artısı ve birçok eksisi bulunduğunu belirten Erdem Ercan, “Genelde yükselenleri aşağı çekmek gibi kötü bir huyumuz var ancak şehrimizin artıları da saymakla bitmez. Tüm kültürlerin bir arada ve kardeşçe yaşadığı bir huzur şehri burası. Zaman zaman bilinçli olarak provokasyonlar yapılmaya çalışılsa da insanımız olumsuz görüntülerin oluşmasına izin vermiyor” diye konuştu.

15 TEMMUZ SÜRECİ
15 Temmuz sürecinde yaşadıklarını da aktaran Erdem Ercan, o günleri şöyle anlattı: “Biz hızlı karar alan ve hızlı aksiyonda bulunan bir derneğiz. Bu özellik bize merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’ndan yadigardır. 15 Temmuz’un daha ilk saatlerinde 10-15 arkadaş buluşup hızlıca meydanlara indik. O anda devletin en tepesinde yer alan Valimiz ve Emniyet Müdürümüzle birlikte mücadele verdik. Bir arkadaşımız gazi oldu. Üstümüz başımız kanlar içinde kaldı. Elimizden geldiği kadar direniş gösterdik. Merhum liderimizin de dediği gibi, memleketi sevmenin cefasını biz çektik, edebiyatını başkaları yaptı.”

MÜCADELEM SÜRÜYOR
Sakarya’daki bazı bürokratların kendi aralarında zıtlaşması sonucu bir taraf gibi gösterildiğini kaydeden Erdem Ercan, “Mevcut Vali görevden alındı, ertesi gün benim cezaevi sürecim başladı. Daha sonra emniyet müdürü değişti, biz de cezaevinden çıktık. 53 günlük sürede ailem, etrafım çok üzüldü ancak biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun öğrencileriyiz. Muhsin Yazıcıoğlu 7,5 sene hapis yattı ama kimseyi kimseye şikâyet etmedi. Mücadelemiz devam ediyor, edecek de. Allah’a şükür hakkımda bir şey bulunamadı. Lakin o dönem ağzının suyu akanlarla hukuksal boyutta hesaplaşmam devam ediyor.”

DERNEĞİMİZ BİR OKUL
Siyaset düşünüp düşünmediği sorusunu da yanıtlayan Erdem Ercan, “Ülkü ve Alperen Ocakları’nda büyüdüm. Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit olduğu dönemde Büyük Birlik Partisi’nin o zamanki yönetimine bayrak açtık. Sonra sonra bugün tekrar aynı çizgiye geldi BBP. Ben hep arkadaşlarımla istişare ederek kararlar aldım. Milli Birlik ve Düşünce Derneği bir okuldur. Ben veya başka bir arkadaşımız siyaset yapabilir tabii ki. İleri zamanlarda böyle bir şey gündeme gelirse yine arkadaşlarımızla oturur, konuşur, istişare eder, ona göre kararımızı veririz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi