Erenler Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki panele farklı üniversitelerden katılan uzmanlar, "Polinasyon", "Apiterapi", "Propolis", "Arı hastalıkları" ve "Arı besleme" konularında arıcılara eğitim verdi. Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, son yıllarda Sakarya ve Türkiye'de arı ölümlerinin olduğunu, bu ölümlerin çoğunun tarımda bilinçsiz ilaç kullanmaktan yaşandığını söyledi.
Ör, Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği olarak apiterapi merkezi açma çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi. Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun da arıcılığın dünyada kırsal bölgelerde yapılan en yaygın tarımsal faaliyetlerden biri haline geldiğini dile getirdi.
Ekonomik yönden desteklenmeye ve iş gücü sağlanarak kalkınmaya ihtiyacı olan kırsal bölgelerde, arıcılık ve ormancılığın birbirini tamamlayan stratejik olgu durumunda olduğuna işaret eden Kurşun, şöyle konuştu: "Bal ürünleri insan sağlığı ve yaşamı açısından tartışılmaz öneme sahiptir. Ülkemiz nüfusunun hızla çoğalması, daha fazla besin ve gıda ihtiyacına ihtiyaç duyulması, işsizliğin artması, endüstri ve sanayileşmedeki büyüme çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle toplum sağlığı ve yaşamı itibariyle 'Bal Üretim Ormanları' kurulmasına ihtiyaç duyulmuş ve günümüzde sosyal ormancılık gereği ayrıca önem kazanmıştır."
Panel sonunda çeşitli firmalar tarafından 100 arıcıya çekilişle hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi