Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen 9’uncu arıcılık paneli Erenler’de yapılacak. 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan panel Erenler Belediyesi kültür merkezinde 09.30-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

SORUNLAR
Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, artan arı ölümleri ve besleme konusunda sıkıntılar ve sorunların bilinçlenerek üstesinden gelmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Başkan Ör, arıcılara yönelik eğitimlere önümüzdeki dönemlerde de devam edeceklerini belirtti.

HERKES DAVETLİ
Mustafa Ör, eğitim paneline üyelerinin haricinde arıcılığa gönül veren herkesin katılabileceğini ifade ederek, katılanlara çekilişle arıcılık malzemeleri hediye edileceğini belirtti. Panelde arı hastalıkları, arı sağlığı ve beslemesi, propolis, polinasyon ve apiterapi konularında sunumlar yapılacak ve arı hastalıklarından, Amerikan yavru çürüklüğü, Avrupa yavru çürüklüğü, nosema hastalıkları hakkında bilgi verilecek.

KİMLER KATILACAK
Panelde ayrıca, son yıllarda özellikle kanser tedavisine olan desteği yönüyle anılan ve bu konuda binlerce üniversite araştırmasına konu olan, arı ürünü propolis hakkında da sunum yapılacak. Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Turan Karadeniz, Prof. Dr. Ümran Şahan, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç, Doç. Dr. Aslı Özkan ve Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay katılarak, farklı konularda bilgilendirme ve sunumlar yapacak.

Editör: Haber Merkezi