Şehit Albay Güner Ekici Parkında ''Arakan Yardım Bekliyor'' adı altındaki resim sergisinin açılışı sonrası İHH Sapanca Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe tarafından basın bildirisi okundu.

Kızıltepe, burada yaptığı açıklamada, İHH'nın gönüllü faaliyetlerle başladığını ve 1995 yılında kurumsallaştığını hatırlatarak, çalışmaların bugün 5 kıtada 135 ülke ve bölgeye yayıldığını kaydetti.

İHH'nın bugün Türkiye'den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olduğunu belirten Kızıltepe, şunları söyledi: "Faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Malumunuz Arakan da Myanmar hükümeti ve Budist çeteler tarafından katliama tabi tutulan Rohingya Müslümanları büyük bir insanlık trajedisi yaşamakta, bu bağlamda 'Arakan Yardım Bekliyor' sloganıyla başlatmış oldukları yardım kampanyasına Sapanca halkının duyarsız kalmayacağına inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının ve Sapanca halkının desteğiyle, kardeşlerimizin hayati ihtiyaçlarının karşılanmasında Sapanca'nın da katkı sunacağına inanıyorum."

Editör: Haber Merkezi