Komite Başkanı Doğan Çatalbaş ve komite üyeleri; 9. sınıfta öğrenim gören öğrencileri ziyaret ederek okulun tesisat bölümüne gereken her türlü desteğin verileceğine dikkat çekti.
BİR GÜN OKUL, 4 GÜN İŞYERİ
SATSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Doğan Çatalbaş, “Fatih Endüstri Meslek Lisesi önümüzdeki eğitim yılından itibaren Çıraklık okulu hizmeti de verecek. Öğrencilerin çıraklık okulu için kayıt yaptırması halinde, 9. sınıftan itibaren haftada 2 gün,  10.11.12. sınıflarda haftada 1 gün okula gidecek, diğer günlerde işletmelerde çalışabilecek. Böylelikle kendi ara elemanımızı kendimiz yetiştireceğiz, hem çıraklık okulu okuyup, hem liseyi bitirip, hem de işyeri açma ruhsatına sahip olacaklar. Tesisat motor makine metal bölümleri için aynı uygulama yapılacak.  Ara eleman ihtiyacında ciddi yol kat etmiş olacağız” dedi.
SGK VE MAAŞ DESTEĞİ
Meslek Lisesinin çıraklık okulu bölümüne giden öğrenciler okula bir gün giderek 4 yıl boyunca mezun olana kadar diğer günler şirketlerde çalışarak hem gelir elde etmiş olacakları gibi ayrıca lise diplomasına, ustalık belgesine, işyeri açma yetkisine sahip olacaklar. Okul ise bu öğrencilere SGK ve maaş desteği sağlayacak. Komite üyeleri ayrıca, önümüzdeki dönem 9. Sınıf öğrencilerine Çıraklık Okulu hizmeti verecek olan okula da istihdam garantisi vererek önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirme kararı aldılar.

Editör: Haber Merkezi