Sakarya Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa ve yönetim kurulu üyeleri Yaser Kocacık, Muhammet Sandıkçı, Enes Boz, Osman Eminler, Selman Aşoğlu, Aykut Ulgar, Alper Hamit Döğer Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Sakarya Genç MÜSİAD’ın, SAÜ ile yapılması planlanan ortak projeler, SAÜ tarafından geliştirilen 3+1 ve 7+1 modelinin ülkemizde faaliyet gösteren Genç MÜSİAD şubelerine tanıtımı ve diğer illerde bu modelin Genç MÜSİAD kanalı ile geliştirilmesi konuları görüşüldü.

HER ŞEY ÖĞRENCİLERİMİZİN İYİLİĞİ İÇİN
Üniversite öğrencilerinin konaklama ve kampüste yaşam durumlarının ele alındığı ziyarette, Serdivan’da yaygınlaşan aparatların durumu da konuşuldu. Konu ile ilgili Rektör  Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Öğrencilerin tek kişilik apart dairelerde kalmalarının hem kültürel, hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamayacak. Bu nedenle öğrencileri yurtlarda kalmalarını istiyoruz. Bu konuda kamu araştırmaları da yaptık. Öğrencilerimizin özellikle bir ve ikinci sınıfta arkadaş edinmeleri başka öğrenci gruplarıyla kalarak hem kültürel hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamalarını istiyoruz. Çünkü eğitim 7/24. Biz öğrencilerimizin iyiliğini düşünüyoruz. Her şeyi onların kazanımları için planlıyoruz.  O yüzden uygun yurtlarda kalmalarını istiyoruz" dedi.

SAÜ KALİTE STANDARTLARININ ÜZERİNDE
Sakarya Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa, “Sakarya Üniversitesi, kalite standartlarının üzerinde eğitim veren çok donanımlı bir üniversite. Öğrenci kardeşlerimizin kariyer gelişimleri için Genç MÜSİAD olarak güzel projeler geliştiriyoruz. Serdivan’da yaygınlaşan ve kötü amaçlarla kullanılan aparatların durumları korkutucudur. Bunun yasal düzenleme çalışmaları başladı. Lakin daha önemlisi tamamen bu apartların kaldırılması gerekmektedir. Gelecek nesillerimizin sağlıklı bireyler olması için herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekir” diye konuştu.

GENÇ TİCARET KÖPRÜSÜ FİNAL PROGRAMI
Üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarına yoğun destek verdiği ve yapılan iş birlikteliklerinin başarı ile sonuçlandığı dile getiren Sakarya Genç MÜSİAD üyeleri, Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı 8 Mart tarihinde şube binasında gerçekleşecek olan “Genç Ticaret Köprüsü” final programına davet etti. Program içerisinde gerçekleşecek olan ülke sunumlarının önemli olduğunu vurgulayan Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa, “110 ülkeden misafir öğrencilerin olduğu üniversitemiz, farklı kültürlere ev sahipliği yapmakta. Barış, sevgi ve kardeşliğin hâkim olduğu SAÜ’de, Genç Ticaret Köprüsü projemizi gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi