KADEM Sakarya Temsilcisi Fatma Zehra Toçoğlu, kuruldukları günden beri demokrasi ve adalet pencerelerini ele alarak çözüme kavuşturma gayreti içerisinde yol aldıklarını söyledi. Zehra Toçoğlu, kadın ve çocuğa olan her türlü şiddetin kabul edilemez bir durum olduğuna inanan bir sivil toplum kuruluşu olarak istismarın çocuğa ve geleceğine yapılan bir saldırı olduğunun bilincinde olduklarını ifade etti.
Emanetin en saf ve kıymetli hali olan çocukların kimi zaman ihmal ve istismara maruz kaldıklarını belirten Toçoğlu, "Çocukları olumsuz yönde etkileyen bu davranışlar toplumsal vicdanı yaralıyor. Toplumsal sorunlardan birisi olan çocuk istismarı konusu üzerinde önemle, hassasiyetle durmak, ciddi eylem planları hazırlamak ve uygulamak zorundayız. Çocuk istismarının önlenmesi ve çocukların zarar görememesi için konuyla ilgili tüm meslek gruplarının tanı ve tedavi için detaylı bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Bu konuda toplumsal farkındalık oluşturularak duyarlılığın arttırılması gerekir. Güçlü sağlıklı bir toplum inşa etmenin yegane yolu geleceğin sahibi olan çocukların istismardan uzak bir yaşam sürmesidir." diye konuştu.
Zehra Toçoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan istatistiklere baktığımızda yetişkinlerin 4’de 1’inin çocukken istimara maruz kaldığı, her 5 kadından 1’inin, her 13 erkekten 1’inin çocukken cinsel istismara maruz kaldığına dair veriler var. Bu küresel bilgileri muhatap almak durumundayız.”
Toçoğlu, istismarın nedenlerinin, çözüm önerilerinin konuşulacağını ve çalıştay sonrası oluşturulacak raporun karar mekanizmalarına gönderilerek istismarın önlenmesine yönelik çalışmaların yapılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi