Kahveciler Esnaf Odası başkanlığına yeniden aday olan Başkan Mehmet Altay, “Yapıcı eleştire her zaman açığız. Lakin adaylık adı altında dedikodu ve iftiralara sessiz kalamayız. Karalama yaparak bir yerlere gelmeye çalışanlara meydanı boş bırakacak değiliz.”

Sakarya Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altay, ocak ayında yapılacak genel kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Başkan Altay oda hizmet binasında yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, basın açıklaması yaptı.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”
Odanın Ocak ayında yapılacak olağan genel kurulunun yöneticilerin talim ve tespiti için olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Altay, “Yetki ve takdir üyelerimizdedir. Odamız üyeleri, yöneticileri ve çalışanları ile bir bütündür. Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içinde çalışma hayatımızda bu günlere geldik. Sorumluluğumuzun farkındayız.

EKONOMİK ZORLUKLAR
Yaşadığımız süreç esnafımız adına zorlu geçmektedir. Devem etmekte olan pandemi süresince uzun süre esnaflarımızın işyerlerini zorunlu kapanmalarıyla geçti. Kapanmalar yüzünden esnaflarımız ekonomik zorluklar yaşadı. Bugüne gelecek olursak yaşanan sürecin izleri devam etmektedir. Esnafımız halen işlerini toparlayamamaktadır. İnşallah bir daha bu zorlu süreçlerden geçmeyiz.

GİRİŞİMLER
Odamız olarak mağduriyetleri esnaflarımız adına gerek milletvekillerimize, gerekse üst kurumlarımıza ivedilikle bildirdik. Yapılan geri dönüşlerde oda olarak esnafımıza bire bir yardımcı olmaya çalıştık. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iyi ilişkiler içinde bulunduk, bulunuyoruz.

OLUMLU YANSIMALAR
“Söz konusu ilişkilerin neticesi esnaflarımıza olumlu olarak yansımış ve yansımaktadır. Esnaflarımıza yapılan haksız rekabetlere karşı belediyelerimiz aracılığıyla müdahaleler yapılmaktadır. Bizim isteğimiz esnaflarımızın kendi aralarında haksız rekabet yapmamaları, alınan tarifeler uymaları. Verdikleri emeğin hakkını alabilmeleri.”

“İSTİŞARE İÇİNDEYİZ”
Başkan Altay açıklamasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi; “Yapıcı eleştiri ve önerilere her zaman açığız. Lakin adaylık adı altında asılsız dedikodu ve iftiralara sessiz kalamayız. Karalama yaparak bir yerlere gelmeye çalışanlara meydanı boş bırakacak değiliz. Biz esnafımıza her türlü mesaj, telefon yolu ile ulaşıyoruz. Esnaflarımızla karşılıklı istişarelerde bulunmaktayız. Doğru bilgiyi her zaman bizden alabilirler. Ben ve yönetici arkadaşlarım esnaflarımızın desteği ile hizmet vermeye devam edeceğiz.” Hüseyin ÇİMEN-Soner KİRAZ

Editör: Haber Merkezi