Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Akdardağan, “2019 yılında devletimizin geri dönüşümsüz naylon poşetlerle ilgili kararına göre; esnafımızın naylon poşetleri müşterilerine ücret karşılığı vermek zorunda kalacak bu da, doğal olarak müşterilerde memnuniyetsizlik yaşatacaktır. Ekolojik çevreye bir katkımız olması amacıyla, esnaflık geleneğine sahip çıkan bizler, ülkemizin alışveriş kültürünün bir parçası olan, doğaya zarar vermeyen, tek kullanımlık olmayan, alışveriş filelerinin kullanımını yaygınlaştırması için gerekeni yapacağız.” Dedi.

POŞET YERİNE FİLE
Düzce’de yapılan Marmara Bölgesi Bakkal Odaları Başkanları toplantısında da konuyu gündeme aldıklarını belirten Başkan Akdardağan, “1 Ocak 2019 tarihi itibariyle alışverişlerde poşet kullanılması uygulaması kaldırılıyor. AVM’ler ve marketlerde poşet yerine tüketicilere belli bir ücret karşılığında file verilecek. Tüm alışverişlerde artık poşet yerine bu fileler kullanılacak.” Dedi.

BÖLGESEL PROJE HAZIRLIĞI
Bakkallar olarak AVM’lerin ücretle vereceği fileleri vatandaşa ücretsiz vermek için proje geliştirdiklerini ve bunu şehrin yöneticilerine anlattıklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Bakkallarımız alışveriş filelerini üstü baskılı bir şekilde müşterisine verecek. Bununla ilgili bölgesel bir proje hazırlıyoruz. Projeyle MARKA Kalkınma Ajansı’ndan destek alarak filelerin vatandaşımıza ücretsiz verilmesini sağlamak istiyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk ve örnek olacak.” Şeklinde konuştu.

SLOGANLAR
Akdardağan, “Mahalle sakinlerine ücretsiz verilecek olan filelerin üzerinde ‘Alışverişini yerel esnaftan yap ekonomiye can kat’, ‘Sadece ticaret yapmıyoruz! Esnaflık geleneğini yaşatıyoruz’, ‘Sokağımız aydınlık, çünkü esnafınız açık’, ‘Güvenli sokak için esnafına sahip çık’, ‘Mahallemiz esnafıyla güzel’ gibi anlamlı ve teşvik edici sözlerin yer alacak. Biz de bu fileleri vatandaşlarımıza dağıtarak anlamlı bir mesaj vermek istiyoruz.” Şeklinde konuştu. 

BALKANLIOĞLU’NDAN DESTEK
“Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile bu fileleri üyelerimize ücretsiz olarak dağıtmayı,  üyelerimizin de müşterilerine hediye etmesini amaçlıyoruz.” Diyen Başkan Akdardağan, “Esnaflarımızın bu projeden faydalanması için bölgemizin yetkililerine anlatıyoruz ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi. Yapılan ziyarette Vali Balkanlıoğlu, temiz doğa, temiz çevre ve esnafın desteklenmesi adına projeye tam destek vereceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi