SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Yönetim Kurulu üyelerinin Hendek Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirel’i ziyaretinde Şoförler Odası Başkanı Cemil Varlıca ve Kooperatif yönetimi karşıladı.

"DEMİREL’İN YANINDAYIZ"

SESOB Başkanı Hasan Alişan Hendek ziyaretinde yaptığı değerlendirmede “ Bizler Esnaf ve Sanatkarlarımız için çalışıyoruz. Bugüne kadar çalıştık, elimizden gelen tüm gayretimizle de çalışacağız. Siyasetçileri başımızın tacı yaptık. Biz siyaset yapmıyoruz. Yaparsak da en kralını yaparız. Bizler meslek kuruluşunun siyasetini yapıyoruz. Esnaf ve Sanatkarın en iyi şekilde hizmet edebilmesi için, rahat edebilmesi için özellikle salgın sürecinde elimizden geldiği kadar Devletin imkanlarını ile esnaf arasında aracılık yapmaya çalışıyoruz. Görevimizin bilincindeyiz. Görevimizin başındayız. Biz işimizi yapıyoruz. Arkadaşlarım ile Sakarya teşkilatının birlikte Hendek Esnaf ve Sanatkarın yanında olduğunu bir Hendekli olarak vekilimizi tayin ettik. Mümkün oldukça Esnaf ve Sanatkarımızın kredilerden yararlanmaları için derenin taşı ile vurmaya çalışıyoruz. Kimse derenin taşına ellemesin. Bugün ellediğini zannedenler, yarın hiçbir şey olmadığı meydana çıkar. Bu bizim içinde geçerli. Biz Hendek Esnaf ve Sanatkarına başarılar diliyoruz. Çalışanlarına, yöneticilerine kolaylık diliyorum.

"ESNAF SANATKAR VAR OLDUĞU MÜDDETÇE MUKTEDİR OLACAK"

Kapalı olan iflas etmiş bir Kooperatif vardı. O kooperatifi belli bir noktaya kadar getirdik. Hendek’i üçüncülükten ikinciliğe çıkardık. Bunu biz yaptık diyen Alişan “Esnaf sanatkar var. Var olduğu sürece müktedir olacak. Siyasette bizim için bir araçtır. Siyasetçilere saygı duyuyoruz. Ancak onlarında bize sevgi duymasını bekleriz. Bugüne kadar onlara saygı duyduysak, bize de, çalışan işletmelere de herkes saygı göstermek zorundadır. Burada Pazaryeri esnafı olmazsa, Pazaryeri olmaz. Ben olmazsam değil, burada insanlar olmazsa olmaz. Ben olmasam sistem devam edecektir. Ancak buradaki esnaf olmazsa hiçbir şey olmaz.

Başımıza illet olan Koronavirüsten biran önce kurtulmak istiyoruz. Bize ne deniyorsa onu yapıyoruz. Bize kapat deniliyor, kapatıyoruz, Aç deniliyor açıyoruz. Çünkü biz insana hizmet ederek para kazanıyoruz. İnsanlarımızın sağlıklı olması lazım. Önce biz istiyoruz. Bunun için siyasetle alakamız yok. Sadece esnaf ve sanatkarımızın huzuru, güveni, devlete olan sadakati istiyoruz. Cumhuriyet var oldukça Esnaf ve Sanatkar vardır, var olacaktır. Biz kendimizi bu işe adadık” dedi.

"KAPATILAN KREDİ SİSTEMİNİ BEN AÇTIRDIM"

Kredilerde sistemin neden kapatıldığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Alişan “Ben kapattırmadım, ama konu bana intikal etti. Ben açtırmakla mükelleftim. Ben Hendekli esnafların kredilerden daha çok yararlanabilmesi için olağanüstü gayret sarf ediyorum. Geçtiğimiz hafta Halk Bankası Genel Müdürlüğü nezdinde, KOSGEB Genel Başkanına rica ettim ve talep edilerek açıldı. Kim kapattırdı bilemem, ama açtıran benim. Daha öncede olduğu gibi, bugünde bunu yapmaya çalıştık. Biz esnafın derdi ile meşgul oluyoruz. Esnafımızın kolay yaşamasını, geçimini sağlaması için gayret sarf ediyoruz. Siyaset yapmıyoruz. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Bizim işimizi de biz yapalım. Herkes işini yapacak." dedi

Hendek Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirel SESOB Başkanı ve Yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi