Sakarya Ticaret Borsası (STB) Meslek Komitesi, Meclis Üyeliği ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri 1 Kasım Salı günü 09.00-17.00 saatleri arasında borsa hizmet binasında gerçekleştirilecek. Seçime sayılı günler kala, yönetim kurulu başkanlığına aday olacak isimler de belli oldu. STB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı tekrar aday olurken, Bülent Afyon ve Mustafa Genç’in de adaylık için ismi geçiyor.

Başkan Sarı ve Afyon, seçimle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olarak ismi geçen Mustafa Genç ile görüşmek için Sakarya Ticaret Borsası’nı aradık ancak kişisel verilerin korunması kanunu çerçevesinde iletişim bilgilerini alamadık. Gencin, işyerini de aradık, ancak kendisinin iş yerinde olmadığı tarafımıza iletildi.

LİSANSLI DEPO

Görev süreci boyunca yaptıkları çalışmalara kısaca değinen Başkan Sarı, “Lisanslı depo yaptık. Yetiştiremediğimiz tarım okulu var projemiz var. Ayrıca bir diğer proje de tarım müzesi. Hedeflerimiz var. Amacımız başkanlığı kazanıp da koltukta oturmak değil. Geçtiğimiz dönem yaptıklarımız, bu dönem yapacaklarımızın teminatıdır. Çok fazla reklama girmedik. İğne ucu kadar bir şey yapıp abartıyorlar. Ben öyle şeyleri sevmiyorum. Çıtayı yükseltiyoruz, çıta yüksek olmalı. Alçak çıtadan herkes atlar. Borsanın yapılabilirliği, gücü oranında ne yapabiliyorsak fazlasını yapmaya çalışacağız. Yönetim kurulu başkanlığı için listemiz şekillendi.” ifadelerini kullandı.

SAYISAL ÇOĞUNLUK OLURSA

Yönetim kurulu başkan adaylığı için ismi geçen Bülent Afyon ise, “Birinci meslek komitemizden seçildiğimiz takdirde ikinci etap yönetim kurulu başkanlığıyla alakalı gruplar arasında bize yönelik bir enerji oluşursa bizim de düşüncemiz var. Birinci meslek komitesi için listemiz var. Yönetim kurulu başkanlığı için herhangi bir liste hazırlığı içerisinde değiliz. Diğer arkadaşlarımızdan kimler var, yol arkadaşlarımızdan kim, hangi gruptan çıkacak, bunları sonraki süreçte değerlendireceğiz. Sayı çoğunluğumuz olursa bir değerlendirme yapacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi