Altındere’de yağmur suyu taşkınlarına önlem amacıyla büz döşeme çalışmaları sürüyor.
Güzlek ve Merkezi Yeniköy Mahallesi’nin alt kısmında yer alan Altındere Mahallesi’nin dağ eteğinde bulunması ve yağmur sularından büyük ölçüde etkilenmesi sebebiyle altyapının güçlendirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında Altındere Gündoğan mahallesine yağmur suları ve taşkınları önlemek amacıyla 160 metre 600’lük büz döşendi.
BALBALI MAHALLESİNDE
İlçede yağışların da artması sebebiyle özellikle su kanallarının tıkalı olması ve su akışını sağlayamamasından dolayı oluşabilecek sel ve su taşkınlarını engellemek için ilçe genelinde çalışmalarını yürüten Fen işleri ekipleri, Balbalı mahallesinde tarla kenarlarındaki su kanallarını kepçeler yardımı ile açarak kanalların temizlik işlemlerini gerçekleştirdi. Kanal temizliği sayesinde vatandaşların tarlalarında su birikmesi ve tarladaki mahsullerin selden zarar görmemesi hedefleniyor.
BOZUKU YOLLARA MICIR
İlçe genelinde süren yağışlar nedeniyle özellikle bozuk durumda olan yollardaki çamurların engellenmesi hem yaya hem de araç trafiğinin rahat bir şekilde sağlanması, okullarına yürüyerek giden öğrencilerin ulaşımının rahat sağlanması amacıyla yol düzeltme ve mıcır serimi çalışmaları da devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi