Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal Hizmetler Dairesi olarak toplumun tüm bireylerine yönelik hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Engelli hizmetleri, engellilere yönelik hobi kursları, aile danışma hizmetleri, yaşlı hizmetleri, gençlerimize ve çocuklarımıza özgüven kazandırdığımız Yaşayarak Öğrenme Macera Park gibi hizmetlerimiz sürüyor. Bugün 14 dönüm arazi üzerine konumlanmış, bin 800 metrekare büyüklüğünde, spor aletleri, oyun alanları, otopark, kafeterya, mescit, sergi holü, SAMEK sınıfları olan, 900 öğrencimiz, 35 engellimizin olduğu merkezimize ilgi her geçen gün artırıyor. Aile kurumunu güçlendirecek çalışmalarımızda devam ediyor. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımızın yaşlı, çocuk, kimsesiz, dul, engelli sosyal statüsü ne olursa olsun hizmetlerinden faydalanabileceği Akyazı Sosyal Gelişim Merkezimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

HİZMETLER HIZLANDI

Türkiye’nin çok zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Böyle bir dönemde insanlarımızın huzurlu rahat yaşaması için sosyal alanlardaki çalışmalarımız ara vermeden devam ediyor. Bu konuda Akyazı’ya desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Akyazı’da hizmetler Büyükşehir Belediye Başkanımızın, milletvekillerimizin ve kaymakamımızın desteğiyle hızlandı. Bütün açılışlarımızda yüce Rabbimiz bizden rahmetini de hiç esirgememiştir. İnşallah sizlerin Akyazı’ya hizmetlerinde de hayır ve bereket eksik olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ HİZMETLER

Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu yağmurlu günde açılışımıza teşrif ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi altyapı ve üstyapıda önemli hizmetlerle buluşturuyor, sosyal alanlarımızı da şehrimizin dört bir yanına kazandırmaya devam ediyoruz. Geyve’den sonra Akyazı Sosyal Gelişim Merkezimizin de açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Merkezimizde her şey düşünüldü. Konferans salonu, eğitim sınıfları, SAMEK derslikleri bunlardan bazıları. Yaşlı, kadın, çocuk ve engellilerimiz burada hoşça vakitler geçirecekler.”

ASFALT ÇALIŞMALARI

Akyazı’ya hizmetlerinin sadece Sosyal Gelişim Merkezi ile sınırlı olmadığını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Akyazı Spor Tesislerini yaparak hizmete aldık. Kuzuluk’ta 10 milyonluk yatırım yaptık. Şimdi 10 milyonluk bir yatırım daha yaparak içme suyu altyapısını da yeniliyoruz İnşallah çok kısa süre içerisinde asfalt çalışmalarımıza da kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2019 öncesinde tüm grup yollarını sıcak asfalt ile buluşturacağız. Hamdolsun şehrimizin dört bir yanında projelerimiz var, bunları artıracak olan ülkemizin istikrarıdır. Akyazı ve tüm ilçelerimiz 16 Nisan’da gereğini yapacaktır. Bu referandum 15 Temmuz ve tarihin nice kara günlerinin tekrar yaşanmaması için tarihi bir fırsattır.  İnşallah 16 Nisan’ı da tamamlayıp hizmetlerimize hızla devam edeceğiz. Çaba bizden takdir Allah’tan. Bu vesileyle Akyazı Sosyal Gelişim Merkezimizin hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

SGM’LER YOL-SU KADAR ÖNEMLİ

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Geçmişte bu tür nitelikli yatırımları göremiyorduk. Özelde Sakarya’da, genelde Türkiye’de yapılan yatırımlarla dünyanın imrendiği bir hale geldik. İki tane nükleer santralin ihalesi yapıldı. Sadece bunların faaliyete geçmesi ile Türkiye elektriğinin yüzde 30’u buradan karşılanacak. Bu 15 kat trilyonluk doğalgaz bedeline denk. Bu para cebimizde kalacak. Türkiye makûs talihini yenmiş ve son sürat yeni ufuklara yolculuğunu sürdürüyor. Bu Sosyal Gelişim Merkezleri yol kadar, su kadar önemli. Çok nitelikli hizmetler veriliyor. Türkiye’nin en nitelikli suyunu Sakarya içiyor. 2019 öncesi grup yollarının tamamlanacak olması harika bir şey. Koalisyon dönemlerinde nefes alamıyor adım atamıyorduk. Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleriyle bugüne geldik. Ama artık sistem kuracağız. Bu sistemde yürütme Cumhurbaşkanı’nda, yasama TBMM’de olacak. 16 Nisan’da desteklerinizi bekliyor başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu merkezin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

KATILANLAR

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, Jandarma ve Emniyet Teşkilatı mensupları ile çok sayıda Akyazılı vatandaş katıldı. Programın başında SGM öğrencisi minik Fatma Zehra, Arif Nihat Asya’nın Dua isimli şiirini okudu. Açılışın sonunda Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan tarafından Başkan Zeki Toçoğlu’na plaket verildi.

Editör: Haber Merkezi