Akyazı MYO’da gerçekleşen törene Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve akademisyenler katıldı. Rektör Mehmet Sarıbıyık, görevi devreden Ahmet Tutar’a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, İhsan Küçükrendeci’ye de başarı dileklerinde bulundu.

İŞ DÜNYASIYLA YAKIN ÇALIŞMA
Rektör Mehmet Sarıbıyık, meslek yüksekokullarında ortaya koydukları projelerle Türkiye’ye örnek bir projenin uygulandığını söyleyerek “Uygulamalı eğitime büyük önem veriyoruz, hayata geçirdiğimiz işyeri eğitim ve uygulama projeleriyle meslek yüksekokullarını iş ve sanayi dünyasıyla buluşturduk. Sektörün ihtiyaçlarına yönelik eğitim yöntemlerimizle hem bölgeye hem de eğitime katkılar sağladık. Sayın Akyazı Belediye Başkanı’mıza da okulumuza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Yeni süreçte de üniversitemiz yerel yönetimlerle ve iş dünyasıyla yakın çalışmaya devam edecek” dedi.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Devir teslim öncesi yapılan konuşmalarda Akyazı’ya açılması planlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi de gündeme geldi. Akyazı Belediye Başkanı ilçenin önemli bir kazanımı olarak gördükleri fakülteyle ilgili üzerlerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını söyledi. Rektör Mehmet Sarıbıyık ise “Açmayı planladığımız fakülte ve bölümleri ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçireceğiz. Temel amacımız öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri, nitelikli, donanımlı bir şekilde mezun olabilecekleri bir eğitim sistemidir. Bilgiyi beceriyle bütünleştiren bir üniversite olacağız. Bu vizyonla, toplumun ve sektörün de üniversiteden faydalanabilmesini sağlayacağız. Akyazı’nın potansiyellerini de dikkat alarak tamamlayıcı tıp alanında bölümler ve uygulamalar açmayı hedefliyoruz. Böylelikle hem Akyazı kazanacak, hem öğrencilerimiz kazanacak, hem de yurt içi ve yurt dışından gelecek insanlar kazanacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi