Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, göreve yeni başlayan Karapürçek Kaymakamı Elif Nur Yaman ve Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Hasan Akcan, Ticaret Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Yürütme Kurulu üyeleri, İlçe Müftüsü İzzet Şener, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün, Esnaf Kefalet Koopretif Başkanı Ahmet Durmuş, Belediye Meclis Üyeleri Alim Gül, Abdullah Hikmet Kurt, As Akyazıspor Başkanı Sait Beşir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, Kaymakamlık Yazı İşleri Cengiz Bilgin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sabri Damar, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Avukat Fatih Kır ve Genel Sekreter Yasemin Yasemin Sal Özyiğit katıldı.
Toplantıya Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan açılış konuşması ile başlayarak gündem maddelerine geçildi. Kadın Meclisinin oluşturulması ile ilgili genel kurul toplantısının kasım ayı içerisinde yapılmasına karar verildi. Genel Kurul sonrası ise seçilen Kadın Meclisi Başkan, yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte faaliyetlerine başlamış olacak.
Toplantı sonunda açıklama yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “En önemli gündem maddemiz geçen toplantıda da konuştuğumuz gibi madde kullanımı ile ilgili alınacak tedbirler ve çalışmalar, bu amaçla belediye olarak güzel bir proje hazırlıyoruz. Bu projemiz bağımlı hale gelenleri çok yakından ilgilendiriyor. Onların sosyal hayatta istihdamları ile alakalı bir proje ve yakında ana hatları ile ilgili kamuoyuna bilgi vereceğiz. Ama tabii bunun yanında bizler Kent Konseyi olarak Türkiye’de örnekleri olan birkaç çalışma ile ilgili bilgi almak adına kasım’ın ilk haftası Gaziantep’te örneği bulunan bir merkezi ziyaret edeceğiz. Ve bu merkezin benzerinin bir çalışmasını ilçemiz için de düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmamız da netlik kazanacaktır.
Tüm bunların yanında; birinci önceliğimiz Kent Konseyi olarak, toplum bilinci için toplantılar ve Eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Ardından bu konuda sıkıntılı olan vatandaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz sorusuna cevap arayarak ve projeler üreterek gerekeni yapacağız. Ve yine bu konu ile ilgili az önce bahsettiğim Belediye olarak önemli bir proje hazırlıyoruz o projeyi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bizleri Akyazı Kent Konseyi olarak misafir eden Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar’a çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Editör: Haber Merkezi