Sakarya Orhan bey Üniversitesi Uygulamalı Sağlık Bilimleri Okulunun Akyazı’ya kurulması için bu zamana kadar Ankara ile sık sık iletişim halinde olarak görüşen Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Ak Parti Sakarya İl ve Akyazı ilçe teşkilatı ve yönetimi, Oda başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının çabalarının yanı sıra Orhan Bey Üniversitesinin Sakarya’ya kazandırılması ve ilçelerde de buna bağlı fakültelerin, Yüksekokulların kurulması için önemli çaba sarf eden Ankara ile yapılan görüşmelerde ve çalışmalarda büyük emek veren Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ile Ak Parti Sakarya İl Binasında bir araya gelindi.

KİMLER KATILDI
Görüşmeye; Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve beraberinde  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Mustafa Demiralay, Şoförler Odası Başkanı Hikmet Özgür, Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Öztürk, Ağaç İşleri Odası Başkanı Turan Gürel, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Curoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün ve Berberler Odası Başkanı Hasan Cengiz, ATSO Genel Sekreteri Yalçın Karaçayır ve Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar ve yine Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak ve Belediye Meclis Üyesi Kemal Kaliç de katıldı. Görüşmede ayrıca; AK Parti Sakarya Milletvekilli Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Sevindik de hazır bulundu.

Orhan Bey Üniversitesinin kurulması ile birlikte Akyazı’ya gelecek olan Üniversite birimleri konusunda heyet görüş alışverişinde bulunarak değerlendirmeler yaptılar. Ortak karar olan Akyazı’nın Sosyal, Kültürel, manevi ve maddi kazanımlarının konuşulduğu toplantının çok verimli geçtiği belirtildi.

DEĞERLENDİRME
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Şirin ilçemiz, Orhan Bey Üniversitesine bağlı 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun yapılması ile daha da taçlanacak.  Akyazı ulaşım olarak hem İstanbul’a hem de başkentimiz Ankara’ya olan yakınlık mesafesi ile gözde bir konumdadır. İlçemizin taşıdığı özelliklerle Doğa, Tarım, Turizm, Termal diyarı olarak 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun yapılması için en uygun konumda. Zaten, İlçemizdeki birçok kurum ve kuruluşumuzda en başından beridir 4 yıllık Uygulamalı Sağlık Bilimleri okulunun Akyazı’ya yapılması için destek vermekteler. Jeotermal enerjimizle birlikte Sağlık, Tarım ve Turizmde ilçemiz gelişerek adeta Sağlık ve Turizm kenti olmasını ümit edilmekte. Akyazı’mıza gelecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesinin yanında Akyazı Kimya ve Metalurji Bilimleri Fakültesi ve Tarım, Orman, Hayvancılık ve Doğa Bilimleri Fakültesinin de kazandırılması için fizibilite çalışmaları devam edecek” dedi.
İlçeye bu okulları kazandırmak amacıyla bugüne kadar çalışmalarına devam eden ve bundan sonra da devam edecek olan heyet “Hedef; Akyazı Kazansın” dedi.

Editör: Haber Merkezi