Akşener, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, asgari ücret ve taşeron işçiler konusunda, Atalay'dan bilgi alarak bu konuları Meclise taşıyacaklarını söyledi.
Ankara'daki YHT kazasının ardından tutuklanan 3 TCDD çalışanının ifadelerine ilişkin soruya Akşener, "Türkiye'de her konuda herkes konuşuyor. Dolayısıyla sapla saman birbirine karışıyor. Ardında hiç alakası olmayan insanlara linç uygulanıyor. Bu hususun teknik olarak bir an evvel bu işi yönetenler tarafından nerede eksik bırakıldı, nerede yanlışlık var açıklanması lazım." yanıtını verdi.

"KİMSE SOKAĞA İNECEK DEĞİL"
Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun işçilerin haklarını aramak için sokağa çıkmaları gerektiği ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Kimse sokağa inecek değil, kimse sokakta herhangi bir acayiplik yapacak değil. İnsanlar, geçim derdinde, çocuğunu okutmak derdinde." diye konuştu.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise gündemlerinin en önemli konu başlığının asgari ücret olduğunu ve perşembe günü asgari ücret komisyonu ile TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde görüşeceklerini belirtti.

ASGARİ ÜCRET
Atalay konuşmasında, “Çalışma hayatıyla ilgili gündem asgari ücret. Perşembe günü bu salonda asgari ücret komisyonu burada olacak, asgari ücretin 2 bin liraya çekilmesi konusunu, 4 aydır dile getiriyoruz. Fitre 19 lira ve 4 kişilik bir ailede bu ücret aylık 2280 lira ediyor. Asgari ücretin bunun altında olmaması gerekiyor ki, fitrede asgari ücret buğday hesabından yapılıyor." dedi.
Çalışma hayatındaki diğer sorunlara da değinen Atalay, Emeklilikle ilgili yaşa takılanlarla ilgili problemlerin olduğunu ve kitlerdeki taşeronların bir bölümünün geçtiğini fakat geçemeyen 85 bine yakın çalışanın olduğunu söyledi.

İŞ KAZALARI
İş kazalarında her gün ortalama 5 tane çalışanın öldüğünü belirten ATALAY, “Maalesef, Geçen haftada bir tren kazası oldu. Ben aynı zamanda Demiryol-İş Sendikasının Genel Başkanıyım. 9 insanımız can verdi. Demiryollarında 3335 makinistimiz var, kazada 3 makinistimiz can verdi ve bir tanesi de ağır yaralı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu kaza ile ilgili noksanlık hata ya da nerede bir ihmal varsa kısa zamanda çıkarılıp kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Bunu yaparken de demiryollarını ve demiryolcuları linç etmemek gerekiyor. Kimsenin arzu etmediği bir kaza oldu ve sorumluların tüm açıklığıyla ortaya çıkarılması gerekir.” dedi.

İZBAN’DAKİ GREV
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN'daki grevle ilgili de konuşan ATALAY, “İzban’da 350 arkadaşımız çalışıyor. Ortalama ücretleri; en düşüğü 1850 lira, en yükseği 2300 lira ve arkadaşlarımız üniversite mezunu. Verilen zam %22. Sözleşmenin muhataplarının yarısı İzmir Büyükşehir belediyesi, diğer yarısı TCDD’de. Grev en son yapılması gereken iş. İzmir halkı sıkıntı çekiyor. İzban’da çalışan arkadaşlarımız günde 350 bin kişiyi taşıyorlar. Fakat arkadaşlarımızın aldıkları ücret ortada ve bunu da bir gözden geçirmek gerektiğini ifade ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi