Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati tarafından açıklanan 250 milyar TL’lik KGF destek paketi hakkında değerlendirmede bulundu.14 ayrı paket kapsamında verilecek desteklerde firmaların sağlamlıklarına, borç ödeme davranışları ve teminatlarına göre beş gruba ayrılacak. Kullandırılan kredilere ilişkin tüm harcamaların kayıt altında tutulup bu sistem sayesinde gerçeğe aykırı beyan, kredi ile döviz alınması ve bu kredi ile aynı bankadaki geçmiş kredi borçlarının kapatılması durumları engellenerek desteklerin yatırıma dönüşmesi sağlanacak.

“İş dünyasına verilen destekler daima karşılığını almıştır”

İş dünyasına verilen desteklerin ülkeye kazanç olarak misliyle geri döndüğünü hatırlatan Başkan Altuğ, “Açıklanan 250 milyar liralık ciddi desteği kapsayan paket ülkemize ve iş dünyamıza hayırlı olsun. Yatırım için finansmana kolay erişim şarttır. İş dünyamız için faaliyetlerini büyütmek ve rekabet etmek önemli.

“Bankalarımız üzerine düşeni yapacaktır”

Başkan Altuğ açıklanan desteklerin ardından bankaların da sorumluluk alıp destek paketinin işleyişine katkı sunmaları gerektiğini vurgulayarak; “İşletme Giderleri, Yatırım, İmalat Sanayii, EYT, Genç ve Kadın Girişimci, Yeşil ve Dijital Dönüşüm, Eğitim gibi 14 ayrı başlık altında paylaştırılan ve amacına hizmet edeceğinden şüphemizin olmayacağı bir çalışma oldu. Bu çalışmanın işleyişinde bankalarımızın alacağı sorumluluk büyük önem arz ediyor. Eminim ki bankalarımız, işverenlerimizin desteklerden faydalanması adına üzerine düşeni yapacaktır.”

“Günümüz ihtiyaçlarına cevap veren paketler”

Başkan Altuğ, paketlerin gündemde olan ihtiyaçlara yönelik tasarlanmasının önemine değinerek; “Özellikle EYT açıklandıktan sonra işverenlerimiz ciddi bir yükün altına girmeyle karşı karşıya kalmışlardı. Paketlerin birçoğunun gündemdeki ihtiyaçlara yönelik tasarlanması çok daha faydalı olmuş. EYT’nin yanında yeşil ve dijital dönüşüm, konut inşaatı, girişimci destek ve eğitim paketleri de ciddi faydalar sağlayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi